Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали

Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали

17 Серпня 2017
7896
17 Серпня 2017
17:16

Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали

7896
Директор музичного телеканалу EU Music Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали – Niki Kids і Niki Junior. 17 серпня Національна рада з питань телебачення вирішила видати супутникові ліцензії відповідним каналам.
Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали
Рудольф Кірнос запускає два дитячих телеканали

Ліцензіатом стала юридична особа двох телеканалів – ТОВ «Дитяче телебачення України». Власником цієї компанії виступає ТОВ «Інтерактивні системи телевізійного мовлення», яке належить Рудольфу Кірнос. Відповідно, Рудольф Кірнос – кінцевий бенефіціарний власник телеканалів. Директор каналів – Сергій Снігур.

Телеканал Niki Kids орієнтований на загальну дитячу аудиторію віком старше 6 років, Niki Junior – на малюків віком від 1 до 6 років. Відповідно, на каналах буде різний анімаційний контент.

Телеканали планують мовити цілодобово із супутника Amos-7 (оператор телекомунікацій – «Укркосмос»). За словами пана Кірноса, сигнал каналів буде в стандарті високої чіткості Full HD і в стандартній якості. Вони вже тестуються, а 1 вересня готові відкрити мовлення.

Згідно з програмною концепцією, в ефірі телеканалів не буде власного виробництва, але буде порівну національного та іноземного продукту. Програмна концепція передбачає виключно дитячі передачі.

За словами пана Кірноса, в ефірі Niki Kids і Niki Junior буде представлений анімаційний контент європейського виробництва, повністю дубльований українською мовою. «Ми відібрали тільки преміум-контент, тільки новий. Це буде повний дубляж (не войсовер і не титри), Full HD, дві звукові доріжки (українська та англійська). Це мультики в основному європейського виробництва (Франція, Німеччина). Формат мультиків схожий на Nickelodeon і Cartoon Network», – розповів пан Кірнос членам Нацради.

Він уточнив, що дубляж мультфільмів здійснюють Film.ua, студія звукозапису Володимира Третьякова, а також самі телеканали.

На запитання, чи планують канали спонукати виробництво українських мультфільмів, Рудольф Кірнос відповів: «У нас є своя анімаційна студія, ми плануємо виробляти свою анімаційну програму. А виробництво мультиків – це не до нас питання, а до Film.ua, наприклад. Ми знаємо, що вони вже зробили анімаційний серіал».

На запитання про джерела коштів для запуску телеканалів пан Кірнос сказав, що буде інвестувати власні кошти. Причина його інтересу до дитячих телеканалів – їхня прибутковість. «На сьогодні це найбільш прибутковий вид телевізійного мовлення», – сказав пан Кірнос.

Заробляти він планує на рекламі та продажу прав на ретрансляцію провайдерам. «У нас є домовленість із багатьма операторами. Вони будуть відключати платні телеканали, які коштують у валюті, і будуть сплачувати нам дуже маленьку справедливу ціну», – заявив він.

Проти запуску дитячих телеканалів Niki Kids і Niki Junior виступила група «1+1 медіа», яка надіслала Нацраді лист із проханням пренести розгляд питання про видачу їм ліцензій, повідомив голова Нацради Юрій Артеменко: «Сьогодні до нас надійшла заява від “Плюсів” про те, що компанія “1+1 інтернет” є ексклюзивним дистрибутором телеканалів Nickelodeon і Nick Jr та наділена правом запобігати порушенням прав їхніх правовласників, зокрема порушенням щодо торгових марок. З порядку денного засідання Нацради їм стало відомо, що розглядатимуться заяви про видачу ліцензій двох каналів, логотипи яких схожі за написанням і звучанням на Nickelodeon і Nick Jr. З огляду на вищевикладене вони просять перенести розгляд питань про видачу ліцензій до з’ясування обставин. Ми із членами Нацради сьогодні перед засіданням порадилися і не знайшли підстав для перенесення питання. Але ми вас інформуємо про цей лист, оскільки “Плюси” можуть звернутися до суду з оскарженням нашого рішення».

За словами Рудольфа Кірноса, він уже має зареєстрований знак для товарів і послуг Niki, відтак застереження «1+1» вважає безпідставними. «Мені, до речі, теж не подобається назва 1+1” – я вважаю, що це пропаганда гомосексуалізму. Має бути “Один плюс одна”. А що вже говорити про “Два плюс два”! А якщо серйозно, то підстав переносити розгляд наших заяв ніяких нема. “1+1” є дистрибутором, вони не є представниками», – заявив пан Кірнос.

Члени Нацради одноголосно підтримали видачу супутникових ліцензій Niki Kids і Niki Junior.

Наразі на українському ринку працюють дитячі телеканали «ПлюсПлюс» (група «1+1 медіа»), «Піксель» (група «Інтер»), «Малятко-TV» (канал Володимира Кметика), «Ляле» (кримськотатарський дитячий канал власника каналу ATR Ленура Іслямова) і кабельний телеканал Cine+ Kids провайдера «Воля».

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що група «Люкс» Андрія Садового і Романа Андрейка найближчим часом теж буде подавати документи на ліцензування дитячого телеканалу.

Водночас група StarLightMedia вирішила переформатувати свій дитячо-підлітковий канал QTV на дорослий розважальний канал «Оце» з економічних причин. За словами члена Нацради Валентина Коваля, низка рекламодавців принципово відмовляється від розміщення реклами в дитячих блоках.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду