Музичному каналу М2 виповнюється 10 років

Музичному каналу М2 виповнюється 10 років

19 Червня 2017
7731
19 Червня 2017
11:40

Музичному каналу М2 виповнюється 10 років

7731
Сьогодні, 19 червня, музичний телеканал М2, який мовить на супутнику і в кабельних мережах, святкує своє 10-річчя. Цього дня у 2007 році він розпочав своє мовлення в тестовому режимі.
Музичному каналу М2 виповнюється 10 років
Музичному каналу М2 виповнюється 10 років

Про це повідомляє прес-служба каналу.

«Ми його спочатку задумували як канал української музики. Але на той час української музики було достатньо в ефірі М1, і взагалі, молодіжної музики в ефірі вистачало, проте ціле покоління музикантів більш дорослого віку було поза увагою, як і взагалі старші глядачі. Тому ми вирішили, що будемо робити канал із наповненням естрадним. І ми повернули в українські ефіри "Смерічку", "Кобзу", Шарля Азнавура та Едіт Піаф». – розказав екс-гендиректор М1 та М2 Валентин Коваль.

24 години на добу М2 в ефірі каналу лунала естрадна музика: українська та світова, класична та сучасна, від середини ХХ сторіччя до початку ХХІ. Крім того, М2 транслював ще й розважальний контент власного виробництва. Тоді канал стартував та мовив під назвою «М2 Естрада».

Одним із перших ведучих М2 став шоумен Левко Дурко, який представляв в ефірі гумористичний проект «Смієшся ти, сміюся і я, сміється в голос весь М2». Співак Павло Зібров вів програму «Народні поети складають куплети».

Телеканал стежив також за актуальними подіями світу естради, кіно та життя знаменитостей у програмі «М2 новини для всієї родини». Ведучою  була акторка кіно і театру Інна Мірошниченко.

Також був розважальний проект  «Даємо поради на каналі естради», у якому зірки ділилися своїми секретами: від макіяжу і кулінарних рецептів до фітнесу і ремонту. 

Співачка Каріна Плай була обличчям програми «Найкращі місця для солодкого життя», де артистка представляла публіці наймодніші локації відпочинку в столиці.

На телеканалі також можна було замовити кліп у програмі «Радчук вам рада. М2-естрада».

Повідомляється, що з 1 травня 2015 року М2 кардинально змінив формат: телеканал почав транслювати кліпи виключно українських виконавців.

 «Ми вирішили, що можемо собі це дозволити — поставили завдання наповнювати сервери суто українською музикою, відновили все з архівів, щось почали шукати, оновлювати телевізійні версії — так і запустилися», – зазначив пан Коваль.

 «Ми першими з музичних телеканалів ризикнули перейти на повністю український музичний контент. І нас дуже радує, що наші артисти нарешті почали знімати якісні кліпи, які і потрапляють до ефіру М2», – сказав генеральний директор М1 та М2 Сергій Перцев.

Зазначено, за 10  років наймасштабнішим проектом телеканалу став «Хіт-конвеєр», конкурс, який підтримує молодих артистів та розвиває вітчизняну музику. За головний приз – розкрутку на мільйон гривень – змагаються майже тисяча учасників з усієї країни.

 «Молоді артисти дуже часто не знають, з чого починати. І от такі конкурси, як “Хіт-конвеєр”, допомагають зробити такий ліфт, піднятися від своїх кімнат, у яких вони пишуть пісні, до широкої аудиторії», – повідомив продюсер М2 Роман Муха.

Зараз на телеканалі М2 — це не лише кліпи українських виконавців, а ще й чарти: «Головний хіт-парад України», «На всі 100!», «Перший український хіт-парад», М2 NEWS, M2 Fresh та «Моя музика» з ведучим Олександром Положинським.

 «Ці два роки, які ми працюємо в форматі української музики, доводять, що М2 — це успішний проект, який ми і надалі будемо розвивати», – сказав гендиректор каналів.

Нагадаємо, З квітня 2016 року на каналі М2 стартував проект «Хіт-конвеєр» – конкурс нових україномовних пісень.

У жовтні генеральним директором ТОВ «Телеодин» - юридичної особи телеканалів М1 та М2 – буде призначений Сергій Перцев.

Фото: прес-служба М2

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7731
Читайте також
21.03.2017 12:30
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
5 893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду