Журналісти М1 та М2 вимагають розслідування спроб підпалу каналів

Журналісти М1 та М2 вимагають розслідування спроб підпалу каналів

13 Лютого 2017
2464
13 Лютого 2017
14:30

Журналісти М1 та М2 вимагають розслідування спроб підпалу каналів

2464
Працівники музичних телеканалів М1 та М2 звернулись до Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Міністерства внтурішніх справ, Національної ради України з питань телебачення і радіо та Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики. Журналісти вимагають знайти і покарати виконавців та замовників двох спроб підпалів студії каналів, які сталися 27 січня та 10 лютого 2017 року
Журналісти М1 та М2 вимагають розслідування спроб підпалу каналів
Журналісти М1 та М2 вимагають розслідування спроб підпалу каналів

Про це йдеться у зверненні співробітників телеканалів до генпрокурора Юрія Луценка, голови СБУ Василя Грицака, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, голови Нацради Юрія Артеменка та голові Комітету свободи слова Вікторії Сюмар.

«Хочемо звернути вашу увагу, що всі відомі випадки нападів на телеканали супроводжувалися зйомками його учасників, і всі вони містяться на YouTube, отже шлях до організаторів всіх цих сумних подій у нинішню цифрову епоху – дуже короткий, якщо ви – професіонали. Професійність силових структур – єдине, що можна протиставити зухвалості покидьків, які, використовуючи патріотичні гасла, вважають себе абсолютно безкарними і сприймають свободу, здобуту сотнями і тисячами загиблих справжніх українців, як право творити ганебні вчинки», – йдеться в листі телеканалів.

Спроби підпалу студій каналів співробітники М1 та М2 називають терором та вимагають знайти і покарати не тільки виконавців, а й замовників.

«Сподіваємось, правоохоронні органи України здатні припинити насилля щодо телеканалів, і спроба підпалу студії М1 та М2 10 лютого стане останнім випадком перешкоджання роботі працівників медіа», – зазначено в листі.

Як писав «Детектор медіа», ввечері 27 січня невідомі намагались підпалити шини на паркані біля офісу музичних телеканалів М1 та М2. Відкрито кримінальне провадження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду