Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»

Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»

9 Червня 2017
8316
9 Червня 2017
18:55

Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»

8316
Ведуча і виконавча продюсерка «Громадського російською» Ксенія Туркова йде з посади і переїжджає до Вашингтона (США). З липня вона розпочне роботу в російській службі «Голосу Америки».
Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»
Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»

Про це Ксенія Туркова повідомила «Детектору медіа».

«Ще в березні 2016 року, коли я була в США у відпустці і на навчанні, мені надійшла дуже несподівана пропозиція з боку "Голосу Америки". Зізнаюся, спочатку я думала відхилити пропозицію, бо я не хотіла їхати з України. Але чим довше я думала над пропозицією, тим більше схилялася до того, що хочу спробувати. У підсумку в березні 2017 року, через рік, я погодилася - і тепер, з липня, буду працювати в digital-підрозділі "Голосу Америки", робити відео для соцмереж - це можуть бути і прямі трансляції, і невеликі ток-шоу, і відеоролики на різні теми. Поки це все, що я можу сказати, до підписання контракту. Контракт зі мною укладуть на рік, на такий же термін відкрита робоча віза», - розповіла вона.

Журналістка також повідомила, що з 19 червня припиняє працювати на «Громадському». «Але я не хочу переривати свої зв'язки з «Громадським», тому, сподіваюся, продовжу працювати літредактором сайту «Громадського російською» і курувати проект «Мови.Незалежність». Їздити у відрядження будуть тепер інші журналісти, а я буду координувати їхні дії, шукати спікерів, організовувати поїздки, поки проект не завершиться», - сказала журналістка.

Поки ще не ясно, хто замінить ведучу і продюсерку проекту «Громадського російською» -  Ксенія Туркова вважає, що це може бути не одна людина, а кілька.

Нагадаємо, 1 вересня 2016 року Ксенія Туркова стала виконавчою продюсеркою російської служби «Громадського». До цього вона була ведучою «Радио Вести», де працювала з моменту виникнення радіостанції. До свого переїзду в Україну пані Туркова працювала в багатьох російських медіа, була ведучою радіо «Эхо Москвы».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8316
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду