detector.media
09.06.2017 18:55
Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»
Ксенія Туркова залишає «Громадське телебачення» заради «Голосу Америки»
Ведуча і виконавча продюсерка «Громадського російською» Ксенія Туркова йде з посади і переїжджає до Вашингтона (США). З липня вона розпочне роботу в російській службі «Голосу Америки».

Про це Ксенія Туркова повідомила «Детектору медіа».

«Ще в березні 2016 року, коли я була в США у відпустці і на навчанні, мені надійшла дуже несподівана пропозиція з боку "Голосу Америки". Зізнаюся, спочатку я думала відхилити пропозицію, бо я не хотіла їхати з України. Але чим довше я думала над пропозицією, тим більше схилялася до того, що хочу спробувати. У підсумку в березні 2017 року, через рік, я погодилася - і тепер, з липня, буду працювати в digital-підрозділі "Голосу Америки", робити відео для соцмереж - це можуть бути і прямі трансляції, і невеликі ток-шоу, і відеоролики на різні теми. Поки це все, що я можу сказати, до підписання контракту. Контракт зі мною укладуть на рік, на такий же термін відкрита робоча віза», - розповіла вона.

Журналістка також повідомила, що з 19 червня припиняє працювати на «Громадському». «Але я не хочу переривати свої зв'язки з «Громадським», тому, сподіваюся, продовжу працювати літредактором сайту «Громадського російською» і курувати проект «Мови.Незалежність». Їздити у відрядження будуть тепер інші журналісти, а я буду координувати їхні дії, шукати спікерів, організовувати поїздки, поки проект не завершиться», - сказала журналістка.

Поки ще не ясно, хто замінить ведучу і продюсерку проекту «Громадського російською» -  Ксенія Туркова вважає, що це може бути не одна людина, а кілька.

Нагадаємо, 1 вересня 2016 року Ксенія Туркова стала виконавчою продюсеркою російської служби «Громадського». До цього вона була ведучою «Радио Вести», де працювала з моменту виникнення радіостанції. До свого переїзду в Україну пані Туркова працювала в багатьох російських медіа, була ведучою радіо «Эхо Москвы».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY