Повністю реформувалися 49 комунальних і друкованих видань із 244 – Наливайко

Повністю реформувалися 49 комунальних і друкованих видань із 244 – Наливайко

24 Травня 2017
1365
24 Травня 2017
16:08

Повністю реформувалися 49 комунальних і друкованих видань із 244 – Наливайко

1365
За даними Держкомтелерадіо, станом на 23 травня повністю реформувалися 49 комунальних і державних видань з 244, які пішли на перший етап реформування, 127 юридичних осіб перебувають у стані припинення; 33 очікують перереєстрації і тільки 36 не підготували документів для реформування взагалі.
Повністю реформувалися 49 комунальних і друкованих видань із 244 – Наливайко
Повністю реформувалися 49 комунальних і друкованих видань із 244 – Наливайко

Про це повідомив голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко на слуханнях «Реформування державних та комунальних друкованих засобів масової інформації, досвід, перешкоди, рішення», які проводить 24 травня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

Загалом в Україні налічується 687 комунальних і державних видань. Усі вони підлягали реформуванню у два етапи. За законом «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» перший етап мав тривати протягом 2016 року, другий – протягом 2017-2018 років. У першому етапі зголосилися взяти участь 244 видання.

«На жаль, у бюджеті на 2017 рік не передбачено одноразової допомоги для газет, які пішли на перший етап, бо ще не було реформованих газет. Ми знову звернулися до уряду з проханням передбачити ці кошти (50 тис. грн), бо вже є реформовані газети. Аналіз реформи вже розвіяв два міфи, що після реформування газети закриються або стануть антидержавними», – повідомив пан Наливайко.

Учасники слухань ознайомилися з позитивним досвідом реформи (газета «Надросся» Корсунь-Шевченківський, Черкаська область) та негативним («Запорізька правда»), а також з юридичними пропозиціями.

Голова комітету Вікторія Сюмар зазначила, що всі пропозиції будуть опрацьовані і ляжуть в основу змін до закону про реформування преси.

У слуханнях взяли участь народні депутати, представники органів влади, медіаюристи, редактори газет, що реформуються, представники громадських організацій.

Раніше Національна спілка журналістів України повідомляла, що 37 із 244 друкованих ЗМІ та редакцій здійснили перереєстрацію зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання, тематичної спрямованості.

Нагадаємо, в травні Держкомтелерадіо виніс на громадське обговорення законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації».

18 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції)», яким дозволила Міноборони не роздержавлювати свої друковані ЗМІ на період АТО.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду