В Україні залишаються дозволеними для ретрансляції п’ять каналів з російською юрисдикцією

В Україні залишаються дозволеними для ретрансляції п’ять каналів з російською юрисдикцією

13 Січня 2017
5675
13 Січня 2017
14:35

В Україні залишаються дозволеними для ретрансляції п’ять каналів з російською юрисдикцією

5675
Після набуття чинності рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про заборону ретрансляції телеканалу «Дождь» в Україні дозволеними для ретрансляції в мережах провайдерів залишаться п’ять телеканалів з юрисдикцією Російської Федерації.
В Україні залишаються дозволеними для ретрансляції п’ять каналів з російською юрисдикцією
В Україні залишаються дозволеними для ретрансляції п’ять каналів з російською юрисдикцією

Такі дані містяться в оприлюдненому на сайті Нацради Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України (цим переліком керуються українські провайдери).

У Переліку залишаються п’ять телеканалів з юрисдикцією РФ: «Зоопарк» (пізнавальний), «Топшоп ТВ» (телеторгівля), «Теле 9» (інформаційний, культурно-просвітницький), «Охотник и риболов HD» (пізнавальний), «Еврокино» (фільмопоказ).

Також поки що в переліку залишається телеканал «Дождь» (інформаційний), оскільки рішення про його вилучення з переліку має набрати чинності через місяць.

Крім де-юре російських у переліку є ще низка телеканалів, які мають європейську юрисдикцію, але орієнтовані насамперед на російську аудиторію: RTVI (Велика Британія), RTVI M (Велика Британія), TV XXI (Латвія), «Детский мир» (Велика Британія), «Наше любимое кино» (Німеччина), «ТВ1000 Русское кино» (Швеція), «Телеклуб» (Велика Британія), Multimania TV (Латвія), Bollywood HD (Ізраїль).

При цьому щодо телеканалу «Телеклуб» Нацрада 12 січня ухвалила рішення про тимчасову на три місяці заборону ретрансляції в Україні. У переліку цей канал має країну походження Велику Британію, тоді як на засіданні 12 січня йшлося про те, що він має юрисдикцію Німеччини.

Нагадаємо, 12 січня Нацрада вилучила російський телеканал «Дождь» із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, а також тимчасово на три місяці припинила ретрансляцію на території України телеканалу «Телеклуб», який має юрисдикцію Німеччини. Рішення щодо «Дождя» має набути чинності через місяць після оприлюднення.

Офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова у своєму Facebook повідомила, що звернеться в ОБСЄ через рішення Нацради про заборону трансляції в Україні російського телеканалу «Дождь».

Американська неурядова організація Freedom House вважає актом цензури заборону мовлення в Україні російського телеканалу «Дождь».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5675
Читайте також
06.07.2017 14:03
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
5 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду