СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3

СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3

10 Січня 2017
140381
10 Січня 2017
11:45

СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3

140381
З 2017 року шість телеканалів групи StarLightMedia – СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV – мовитимуть зі супутникового ретранслятора АМОS-3 від ізраїльського оператору Space-Communication Ltd.
СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3
СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3

Про це повідомляє прес-служба StarLightMedia.

До цього мовлення каналів групи StarLightMedia велося зі супутника АМОS-2. У грудні 2016 року велося паралельне мовлення на обох супутниках.

«Перехід зроблено через те, що супутник АМОS-2 завершує свій технічний строк життя, і на осінь 2016 року був запланований перехід на інший супутник компанії Space-Communication Ltd. – АМОS-6, але ракета Falkon-9, яка мала вивести його на орбіту, вибухнула. В результаті перемовин із власником супутників, було прийнято рішення про перехід на АМОS-3», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Для зручності користувачів створено сайт telemaster.com.ua з текстовими та відео інструкціями по переналаштуванню тюнерів різних марок на новий супутник для прийому каналів та базою даних майстрів супутникового телебачення в різних населених пунктах, до яких можна звернутись в разі необхідності.

Технічні параметри для прийому сигналу каналів:

- супутник – АМОS-3;

- орбітальна позиція – 4° Зах. д.;

- частота прийому – 11175;

- символьна швидкість – 30000 К симв./сек.;

- коефіцієнт корекції помилок (FEC) – 3/4;

- поляризація – горизонтальна;

- територія розповсюдження програм – Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника.

Нагадаємо, в листопаді українсько-російська група компаній Star Media запустила два власних супутникових телеканали Star Cinema, Star Family, а також канал Bolt спільно з кінокомпанією Film.ua.

На початку грудня стало відомо, що «1+1 медіа» переводить мовлення каналів «1+1», «Плюсплюс», «УНІАН ТБ», «Бігуді» та «Квартал ТВ» на супутник Astra 4A. Досі канали транслювались через супутник Amos 2.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
140381
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mc Laude
2248 дн. тому
запустите...и будет Вам счастье
vik
2480 дн. тому
У мене тоже немає амос3. Що робити?
rusya
2555 дн. тому
якщо немає супутника амос-3, що робити?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду