detector.media
10.01.2017 11:45
СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3
СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2 та QTV перейшли на супутник АМОS-3
З 2017 року шість телеканалів групи StarLightMedia – СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV – мовитимуть зі супутникового ретранслятора АМОS-3 від ізраїльського оператору Space-Communication Ltd.

Про це повідомляє прес-служба StarLightMedia.

До цього мовлення каналів групи StarLightMedia велося зі супутника АМОS-2. У грудні 2016 року велося паралельне мовлення на обох супутниках.

«Перехід зроблено через те, що супутник АМОS-2 завершує свій технічний строк життя, і на осінь 2016 року був запланований перехід на інший супутник компанії Space-Communication Ltd. – АМОS-6, але ракета Falkon-9, яка мала вивести його на орбіту, вибухнула. В результаті перемовин із власником супутників, було прийнято рішення про перехід на АМОS-3», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Для зручності користувачів створено сайт telemaster.com.ua з текстовими та відео інструкціями по переналаштуванню тюнерів різних марок на новий супутник для прийому каналів та базою даних майстрів супутникового телебачення в різних населених пунктах, до яких можна звернутись в разі необхідності.

Технічні параметри для прийому сигналу каналів:

- супутник – АМОS-3;

- орбітальна позиція – 4° Зах. д.;

- частота прийому – 11175;

- символьна швидкість – 30000 К симв./сек.;

- коефіцієнт корекції помилок (FEC) – 3/4;

- поляризація – горизонтальна;

- територія розповсюдження програм – Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника.

Нагадаємо, в листопаді українсько-російська група компаній Star Media запустила два власних супутникових телеканали Star Cinema, Star Family, а також канал Bolt спільно з кінокомпанією Film.ua.

На початку грудня стало відомо, що «1+1 медіа» переводить мовлення каналів «1+1», «Плюсплюс», «УНІАН ТБ», «Бігуді» та «Квартал ТВ» на супутник Astra 4A. Досі канали транслювались через супутник Amos 2.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY