Ківалов продав одеські телеканал і радіо «Академія» матері депутата Голубова

Ківалов продав одеські телеканал і радіо «Академія» матері депутата Голубова

15 Грудня 2016
2929
15 Грудня 2016
16:12

Ківалов продав одеські телеканал і радіо «Академія» матері депутата Голубова

2929
Президент Одеської національної юридичної академії Сергій Ківалов продав одеську телерадіокомпанію «Академія» (телеканал і радіо «Академія») родині народного депутата Дмитра Голубова.
Ківалов продав одеські телеканал і радіо «Академія» матері депутата Голубова
Ківалов продав одеські телеканал і радіо «Академія» матері депутата Голубова

Сергій Ківалов не був власником цих медіа – компанія належала наближеним до нього особам.

Радіо «Академія» донедавна входило до складу телерадіокомпанії (ТРК) Одеської національної юридичної академії «Академія» (ТОВ «ТРК ОНЮА “Академія”»). Але 15 грудня Нацрада переоформила ліцензії цієї ТРК шляхом виділення з неї окремої юридичної особи – ТОВ «Радіо Маяк», на яку й перейшли дві ліцензії радіостанції. А в ТРК ОНЮА «Академія» залишилися ліцензії на телевізійне мовлення телеканалу «Академія».

За даними єдиного державного реєстру, ТОВ «Радіо Маяк» - нова компанія, створена 9 листопада 2016 року зі статутним фондом 37,5 тис. грн. Її власницею є Світлана Щелкунова. Представник компанії повідомив Нацраді, що пані Щелкунова є матір’ю народного депутата Дмитра Голубова, який зазначений у ліцензійній документації компанії як пов’язана особа. Керівником новоствореної компанії є Валентин Федоров. Дмитро Голубов є головою Інтернет-партії України, але пройшов до Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка» по мажоритарному округу № 136 в Одеській області, є членом фракції БПП.

Світлана Щелкунова із серпня 2016 року є також власницею ТОВ «ТРК ОНЮА “Академія”», з якої було виділено ТОВ «Радіо Маяк». Таким чином, матір депутата Дмитра Голубова є власницею і телеканалу, і радіо «Академія».

У минулому власниками ТОВ «ТРК ОНЮА “Академія”» були Міжнародний гуманітарний університет (36%), Анна Писаренко (25%), Тетяна Писаренко (25%) і Катерина Мажаровська (14%). За даними Інституту масової інформації, який досліджував власників одеських ЗМІ, ТРК «Академія» входила до умовного медіахолдингу Сергія Ківалова разом з одеськими телеканалами «Репортер», «Третій цифровий» і «Здоровье». Останній нещодавно теж перейшов у власність родини депутата Дмитра Голубова – власницею каналу «Здоровье» стала його дружина Анастасія Лашкарьова.

На фото - Дмитро Голубов

Фото: 112.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду