Дружина депутата Голубова купила одеський телеканал (ДОПОВНЕНО)

Дружина депутата Голубова купила одеський телеканал (ДОПОВНЕНО)

3 Листопада 2016
4729
3 Листопада 2016
16:45

Дружина депутата Голубова купила одеський телеканал (ДОПОВНЕНО)

4729
Одеський кабельний телеканал «Здоровье» (ТОВ «ТРК “Здоров’я”») змінив власників і керівника – відповідні зміни до ліцензії компанії внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 3 листопада.
Дружина депутата Голубова купила одеський телеканал (ДОПОВНЕНО)
Дружина депутата Голубова купила одеський телеканал (ДОПОВНЕНО)

Власником телеканалу стала Анастасія Лашкарьова. Як повідомили представники каналу, пані Лашкарьова – дружина народного депутата Дмитра Голубова, який вказаний у складі пов’язаних осіб каналу. Дмитро Голубов є головою Інтернет-партії України, але пройшов до Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка» по мажоритарному округу № 136 в Одеській області, є членом фракції БПП.

Директором телеканалу став Дмитро Палпатін. У єдиному державному реєстрі вказано, що він є керівником ще з 11 лютого 2016 року. Дмитро Палпатін – помічник-консультант Дмитра Голубова на громадських засадах, а також депутат Одеської міської ради, пройшов від партії мера Одеси Геннадія Труханова «Довіряй справам», є членом однойменної фракції в міськраді.

Раніше власниками телеканалу «Здоровье» були Катерина Можаровська, Олександр Жолобов, Наталя Могил і Тетяна Писаренко, директором був Олександр Козир. За даними Інституту масової інформації, який досліджував власників одеських ЗМІ, у 2015 році телеканал «Здоровье» частково перебував під контролем Сергія Ківалова. Також пан Ківалов, за інформацією з різних джерел, контролює одеські телеканали «Репортер», «Академія», «Третій цифровий» та ІА «Репортер». 

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук запитала в представників каналу «Здоровье», для чого дружина депутата захотіла зайнятися медійним бізнесом, адже на рекламному ринку нині немає достатнього обсягу коштів, які дають змогу виживати ЗМІ. Юристи телекомпанії відповіли, що нову власницю на медіаринок привело бажання висвітлювати проблеми регіону та міста Одеси. Канал, за їхніми словами, доноситиме до глядача, що відбувається насправді в Одесі та чим місто може пишатися.

Згідно з електронною декларацією Дмитра Голубова, у 2015 році його дружина не мала ніяких доходів, але мала готівкові заощадження на суму $ 280 000 і 620 000 грн.

Нагадаємо, 29 вересня на Нацрада оголосила одеському телеканалу «Здоровье» попередження за тенденційні програми про голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі, які виходили в ефір у травні 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду