detector.media
19.10.2016 11:27
Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business
Нацрада покарала КРТ і перевірить Tonis і Business
18 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу КРТ (ТОВ «Телестудія “Астра-ТБ”») за збільшення обсягів телеторгівлі та призначила позапланові перевірки телеканалів Tonis (ТОВ «Телеканал ТОНІС») і Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”»).

Підставою для перевірок Tonis і Business стали результати моніторингу, який зафіксував перевищення обсягів телеторгівлі в ефірі каналів удвічі, порівняно з ліцензійними.

Аналогічну перевірку Нацрада вже провела щодо телеканалу КРТ. Позапланова перевірка підтвердила, що на каналі обсяги телеторгівлі становлять 6,5 годин за добу замість передбачених ліцензією 2 годин. Представник каналу пояснив це технічною помилкою: «Випусковий редактор помилково поставив телемагазин замість іншої програми, яка планувалася. На даний момент у нас усе у відповідності до умов ліцензії. Це було разове порушення».

Втім, членів Нацради ці пояснення не переконали. Вони одноголосно проголосували за попередження. А також вирішили звернутися з приводу зафіксованих порушень до держслужби з питань захисту споживачів і поставити ефір КРТ на постійний моніторинг, аби пересвідчитися, що канал привів свою діяльність у відповідність до ліцензійних умов.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY