«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах

«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах

13 Жовтня 2016
2801
13 Жовтня 2016
14:10

«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах

2801
ПАТ «Укрзалізниця» відмовила у проханні Державному Підприємству «Національне газетно-журнальне видавництво» в поширенні у поїздах внутрішнього прямування газети «Кримська світлиця», яка зараз видається в Києві
«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах
«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах

Про це «Детектору медіа» розказав гендиректор ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, який ініціював організацію продажу в поїздах «Укрзалізниці» друкованих видань, в тому числі, і «Кримську світлицю».

«Відмовляють у розповсюдженні через Укрзалізницю і інших наших видань: журнали "Українська культура", "Пам`ятки України: історія та культура", "Український театр", "Музика" та газета "Культура і життя", - сказав він. – Вважають, що це економічно недоцільно і достатньо , що є їхні тільки видання. Просто не хочуть конкуренції своїм виданням та, звісно, економічно це не такий дохід як з прожажу кави з сосисками».

У відповіді на надісланий інформаційний запит редакції «Кримської світлиці» Департамент інформаційної політики та зв’язків з громадськістю ПАТ «Укрзалізниця» зазначив, що витрати на розповсюдження газети у поїздах внутрішнього прямування «не передбачені у консолідованому фінансовому плані ПАТ "Укрзалізниця"».

Пан Щекун додав, що підприємство послуги сплачує.

«Не проблема, ми всім платим за послуги – і "Союздрук" і "Укрпошта"... ми ж не безоплатно плануємо співпрацювати», - зазначив він.

За словами гендиректора підприємства, за допомогою він звернувся до Мінінфраструктури.

«Реакція є. Кириленко організував зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном. Ми працюємо… Окрім цього ми також звернулися до МЗС для того, щоб вони передплачували Кримську світлицю для своїх дипломатичних місій за кордоном. Думають і розглядають», – сказав він.

Нагадаємо, раніше в регіональній філії «Укрзалізниці» «Львівська залізниця» відмовилися розповсюджувати в поїздах україномовне видання Криму «Кримська світлиця».

Перший номер оновленої всеукраїнської громадсько-політичної літературної газети «Кримська світлиця», яка друкується українською мовою, у Києві вийшов на початку липня. До окупації півострова Росією газета видавалася у Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2801
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Денис
2750 дн. тому
До речі, Віктор Качула виграв суд першої інстанції, і поновився на посаді головного редактора "Кримської світлиці".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду