Газета «Кримська світлиця» отримала нове свідоцтво про реєстрацію

Газета «Кримська світлиця» отримала нове свідоцтво про реєстрацію

20 Лютого 2019
2325
20 Лютого 2019
14:05

Газета «Кримська світлиця» отримала нове свідоцтво про реєстрацію

2325
Видання «Кримська світлиця», видавцем якої є ДП «Національне газетно-журнальне видавництво», отримала нове свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації
Газета «Кримська світлиця» отримала нове свідоцтво про реєстрацію
Газета «Кримська світлиця» отримала нове свідоцтво про реєстрацію

Про це у Facebook повідомив директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун.

«Важливою подією сьогодення є те, що ми отримали нове Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації: газети "Кримська світлиця". Вдруге, після окупації Криму, ми відновлюємо видання – символ кримського спротиву, кримської нескореності перед ворогами, – написав Щекун. – У новому Свідоцтві про державну реєстрацію змінили програмні цілі (основні принципи) та тематичну спрямованість відповідно до нових сучасних викликів і завдань в інформаційній політиці».

За його словами, засновниками газети стали: громадська організація «Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» та громадська організація «Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка».

Видавцем є ДП «Національне газетно-журнальне видавництво». 

Нагадаємо, перший номер газети вийшов у Сімферополі 31 грудня 1992 року. Газета видавалася в Криму до 2014 року. Редакція була переведена до Києва в березні 2016 року. Незабаром випуск газети відновили. Головним редактором газети «Кримська світлиця» став сімферополець, філолог Віктор Мержвинський.

22 грудня 2016 року за стінами Кабінету міністрів України активісти НМПУ організували пікет із вимогою врятувати «Кримську світлицю» і низку культурологічних видань, які входять до державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво». Приводом для акції стали фінансові проблеми й рекомендація Мінкультури України скоротити штат співробітників видань, які підпорядковані видавництву.

У серпні також підіймалося питання щодо фінансування газети "Кримська світлиця". Тоді у виданні обговорювали лист із Мінкульту про недоцільність виділення коштів на підтримку газети.

У жовтні 2017 року колектив газети заявив, що у проекті Державного бюджету України на 2018 рік Міністерством культури України передбачено зменшення коштів на підтримку культурологічних видань, у числі яких – «Кримська світлиця». Вихід газети може бути призупинений.

Фото: Facebook-сторінка Андрія Щекуна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2325
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду