detector.media
13.10.2016 14:10
«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах
«Укрзалізниця» знову відмовилась розповсюджувати «Кримську світлицю» у поїздах
ПАТ «Укрзалізниця» відмовила у проханні Державному Підприємству «Національне газетно-журнальне видавництво» в поширенні у поїздах внутрішнього прямування газети «Кримська світлиця», яка зараз видається в Києві

Про це «Детектору медіа» розказав гендиректор ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, який ініціював організацію продажу в поїздах «Укрзалізниці» друкованих видань, в тому числі, і «Кримську світлицю».

«Відмовляють у розповсюдженні через Укрзалізницю і інших наших видань: журнали "Українська культура", "Пам`ятки України: історія та культура", "Український театр", "Музика" та газета "Культура і життя", - сказав він. – Вважають, що це економічно недоцільно і достатньо , що є їхні тільки видання. Просто не хочуть конкуренції своїм виданням та, звісно, економічно це не такий дохід як з прожажу кави з сосисками».

У відповіді на надісланий інформаційний запит редакції «Кримської світлиці» Департамент інформаційної політики та зв’язків з громадськістю ПАТ «Укрзалізниця» зазначив, що витрати на розповсюдження газети у поїздах внутрішнього прямування «не передбачені у консолідованому фінансовому плані ПАТ "Укрзалізниця"».

Пан Щекун додав, що підприємство послуги сплачує.

«Не проблема, ми всім платим за послуги – і "Союздрук" і "Укрпошта"... ми ж не безоплатно плануємо співпрацювати», - зазначив він.

За словами гендиректора підприємства, за допомогою він звернувся до Мінінфраструктури.

«Реакція є. Кириленко організував зустріч з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном. Ми працюємо… Окрім цього ми також звернулися до МЗС для того, щоб вони передплачували Кримську світлицю для своїх дипломатичних місій за кордоном. Думають і розглядають», – сказав він.

Нагадаємо, раніше в регіональній філії «Укрзалізниці» «Львівська залізниця» відмовилися розповсюджувати в поїздах україномовне видання Криму «Кримська світлиця».

Перший номер оновленої всеукраїнської громадсько-політичної літературної газети «Кримська світлиця», яка друкується українською мовою, у Києві вийшов на початку липня. До окупації півострова Росією газета видавалася у Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY