Наступного року на мобільну рекламу витратять більше, ніж на «настільний інтернет» – ZenithOptimedia

Наступного року на мобільну рекламу витратять більше, ніж на «настільний інтернет» – ZenithOptimedia

21 Червня 2016
1568
21 Червня 2016
13:32

Наступного року на мобільну рекламу витратять більше, ніж на «настільний інтернет» – ZenithOptimedia

1568
За даними ZenithOptimedia, у 2017 році реклама в інтернеті на мобільних пристроях обжене рекламу на настільних комп’ютерах. В наступному році рекламодавці по всьому світу інвестують в мобільну рекламу $99,3 млрд, в той час як на «класичний» настільний пристрій припаде $97,4 млрд.
Наступного року на мобільну рекламу витратять більше, ніж на «настільний інтернет» – ZenithOptimedia
Наступного року на мобільну рекламу витратять більше, ніж на «настільний інтернет» – ZenithOptimedia

Такий прогноз оприлюднила мережева рекламна агенція ZenithOptimedia.

За її даними, світовий рекламний ринок цього року зросте на 4,1% і складе $537 млрд, що на 0,5% менше, ніж компанія прогнозувала у березні. Корегування прогнозу викликане, перш за все, девальвацією аргентинського песо.

Східна Європа та інші регіони

Як повідомляє ZenithOptimedia, регіон Східної Європи і Центральної Азії швидко одужав після падіння 2009 року і вже у 2013 зріс на 11,1%. Однак конфлікт на Сході України, санкції Заходу проти Росії та відтік іноземних інвестицій знову відкинули країни регіону назад. У 2015 році рекламні витрати у доларовому еквіваленті скоротились на 45% в Україні, на 28% у Білорусі та на 9% у Росії.

За даними аналітиків ZenithOptimedia, цього року російський ринок зросте на 4%, білоруський – на 15%, а український може скоротитися ще на 3% у перерахунку на долари. Також регіон «тягтимуть» донизу Азербайджан із скороченням ринку на 10% та Казахстан, де реклама втратить 38% від попереднього року.

Все це, як відзначає ZenithOptimedia, призведе до падіння регіонального ринку на 0,2% цього року , яке зміниться зростанням на 6,3% у 2017 році та 7,9% у 2018.

Як видно з діаграми, тривале падіння характеризує ринки Близького Сходу і Північної Африки, надшвидке зростання – «Швидкісну Азію», усталений поступ – решту ринків. Щодо окремих країн, то в наступні три роки топ-6 ринків залишаться на своїх місцях, Австралія посуне Францію з сьомого на восьме місце, на одну позицію опуститься Бразилія, а Індонезія увійде в десятку, витиснувши Канаду.

Потенційна загроза виходу Великобританії з ЄС

Аналітики ZenithOptimedia  вказують, що цього тижня громадяни Сполученого Королівства визначатимуться, чи залишатися країні у складі ЄС. За підрахунками ZenithOptimedia, вихід Великобританії з ЄС спричинить сповільнення зростання її рекламного ринку на 70 млн. фунтів стерлінгів на рік, тобто, до 2030 року ринок недоотримає 1 млрд. фунтів. Також можливий вихід країни з ЄС призведе до невпевненості як бізнесу, так і споживачів, і закладе великі ризики для всього регіону Європи.

Розподіл рекламних бюджетів між медіа

Як зазначає ZenithOptimedia, реклама в інтернеті на мобільних пристроях обжене рекламу на настільних комп’ютерах вже у 2017 році, роком раніше, ніж у попередньому прогнозі ZenithOptimedia. Згідно даних Zenith, у 2017 році рекламодавці по всьому світу інвестують в мобільну рекламу 99,3 млрд. доларів США, в той час як на «класичний» настільний пристрій припаде $97,4 млрд.

Нагадаємо, ZenithOptimedia прогнозував, що цього року світовий рекламний ринок зросте на 4,6% (проти 3,9% минулого) і складе $579 млрд. А вже наступного року буде подолано рубіж у $600 млрд. При цьому в 2016-му інтернет-реклама зростатиме втричі швидше за середні показники, тобто на 15,7%. Також агентство прогнозує, що витрати на рекламу в інтернеті перевищать показники телебачення вже наступного року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду