Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»

Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»

3 Червня 2016
4316
3 Червня 2016
18:23

Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»

4316
Газета «Факты» («Факты и комментарии») перестала входить до числа активів бізнесмена Віктора Пінчука.
Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»
Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»

3 червня міжнародна інвестиційно-консалтингова група EastOne, яка управляє активами пана Пінчука, оголосила, що газета «Факты» більше не перебуває під її мандатом. А в результаті угоди одноосібним власником видання став його генеральний директор і головний редактор Олександр Швець.

Деталі угоди сторони не розголошують.

За даними єдиного державного реєстру, власником ТОВ «Редакція газети "Факти та коментарі"» є дніпропетровське ТОВ «Фірма "Луганськенергоресурси"» (розмір внеску до статутного фонду - 10 млн 812 тис. грн), керівником – Олександр Швець. Кінцевий бенефіціар, за даними реєстру, в юридичної особи відсутній. У свою чергу фірмою «Луганськенергоресурси» володіють кіпрська компанія «Міндорі ентерпрайзез лімітед» (розмір внеску до статутного фонду - 11 млн 871 тис. 790 грн) і київське ТОВ «Компанія "Інвестиційні шляхи"» (розмір внеску до статутного фонду - 1210 грн).

У березні 2015 року Олександр Швець заявляв «Детектор медіа», що він перестав бути акціонером газети «Факты» близько 10 років тому та є найманим менеджером. За його словами, на той момент Віктор Пінук був одним з акціонерів, імена інших головний редактор волів не називати. «Віктор Пінчук є акціонером газети зараз. А чи залишиться далі – це залежатиме від рішення, яке приймуть акціонери», – повідомив тоді пан Швець.

Нагадаємо, що восени 2014 року стало відомо, що група EastOne Віктора Пінчука відмовилася від фінансування свого іншого активу на ринку преси – видавництва «Економіка», що володіє порталом Delo.ua, журналами MMR і «Топ-100. Рейтинг кращих компаній України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4316
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
питер
2853 дн. тому
земля под ногами горит
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду