detector.media
03.06.2016 18:23
Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»
Компанія Пінчука заявила, що перестала бути власником газети «Факты»
Газета «Факты» («Факты и комментарии») перестала входить до числа активів бізнесмена Віктора Пінчука.

3 червня міжнародна інвестиційно-консалтингова група EastOne, яка управляє активами пана Пінчука, оголосила, що газета «Факты» більше не перебуває під її мандатом. А в результаті угоди одноосібним власником видання став його генеральний директор і головний редактор Олександр Швець.

Деталі угоди сторони не розголошують.

За даними єдиного державного реєстру, власником ТОВ «Редакція газети "Факти та коментарі"» є дніпропетровське ТОВ «Фірма "Луганськенергоресурси"» (розмір внеску до статутного фонду - 10 млн 812 тис. грн), керівником – Олександр Швець. Кінцевий бенефіціар, за даними реєстру, в юридичної особи відсутній. У свою чергу фірмою «Луганськенергоресурси» володіють кіпрська компанія «Міндорі ентерпрайзез лімітед» (розмір внеску до статутного фонду - 11 млн 871 тис. 790 грн) і київське ТОВ «Компанія "Інвестиційні шляхи"» (розмір внеску до статутного фонду - 1210 грн).

У березні 2015 року Олександр Швець заявляв «Детектор медіа», що він перестав бути акціонером газети «Факты» близько 10 років тому та є найманим менеджером. За його словами, на той момент Віктор Пінук був одним з акціонерів, імена інших головний редактор волів не називати. «Віктор Пінчук є акціонером газети зараз. А чи залишиться далі – це залежатиме від рішення, яке приймуть акціонери», – повідомив тоді пан Швець.

Нагадаємо, що восени 2014 року стало відомо, що група EastOne Віктора Пінчука відмовилася від фінансування свого іншого активу на ринку преси – видавництва «Економіка», що володіє порталом Delo.ua, журналами MMR і «Топ-100. Рейтинг кращих компаній України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY