Скрипін запустив новий проект skrypin.ua

Скрипін запустив новий проект skrypin.ua

14 Травня 2016
37043
14 Травня 2016
19:54

Скрипін запустив новий проект skrypin.ua

37043
Журналіст Роман Скрипін, один із засновників «Громадського телебачення», з якого він пішов на початку 2016-го року, запустив новий проект skrypin.ua.
Скрипін запустив новий проект skrypin.ua
Скрипін запустив новий проект skrypin.ua

Трансляція першого ефіру програми відбулася сьогодні, 14 травня, о 20.00 на сайті проекту.

Як заявив під час трансляції автор проекту Роман Скрипін, ефір skrypin.ua з’являтиметься щотижня.

«Ми будемо щотижня…я так сподіваюся, щотижня…будемо говорити… а може, частіше пізніше…будемо говорити про те, що сталося на тижні або взагалі в форматі такого квартирника. Зустрічатися з хорошими людьми», - зазначив він.

Но офіційному Youtube-каналу проекту зазначалося, що темами першого ефіру є «Луценко прокурор», «Списки “Миротворця”», «ПутінVSМаск», «День народження Вакарчука», «Дивимося Eurovision 2016 разом».

Гостями першого ефіру стали блогер Сергій Іванов, журналістка «Дзеркало тижня. Україна» Оксана Денисова і дизайнер Руслан Хаврюта.

Скрипін зазначив, що проект - не буде класичним каналом.

«Одразу хочу сказати, що це не є класичний телеканал і не буде ніколи ним. Це – авторський проект», – повідомив Скрипін.

Також Роман Скрипін заявив, що у даному проекті не буде дотримуватись стандартів журналістики.

«Всякі закидони про те, що це – не журналістика, це – відсутність стандартів, не приймається, тому що стандартів не має бути. Це – авторський проект. Ми будемо часом матюкатися навіть», - заявив він.

За його словами, студія проекту розташована в його ж квартирі. 

«Ми зараз перебуваємо в шаленому пент-хаусі. Це – те, шо писала преса. Це – квартира, яка мені належить. Юридична адреса, яка належала кільком громадським організаціям, серед них – всім вам відома. Це в мене вдома. Це така красива студія», – сказав він.

Також він зазначив, що вся залучена для користування техніка надана безкоштовно.

«Техніка…одразу, очевидно треба зауважити, шоб у когось там язик не чухався, ця техніка надана безкоштовно, користування тимчасове», - відзначив пан Скрипін.

Нагадаємо, 19 січня наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення одним з членів організації та її колишнім очільником Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37043
Читайте також
20.04.2016 23:00
Роман Скрипін
для «Детектора медіа»
4 404
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду