За заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження

За заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження

25 Квітня 2016
4667
25 Квітня 2016
11:48

За заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження

4667
Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що заяву ГО «Громадське телебачення» щодо звинувачення колишнього очільника організації Романа Скрипіна у привласненні коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
За заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження
За заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження

Про це він сказав на засіданні ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні в Адміністрації Президента України.

Як повідомив Артем Шевченко, провадження порушено за ч 1. ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Він також  пояснив, що заява від ГО «Громадське телебачення» надійшла місяць тому, але через несумлінне ставлення чи через завантаженість слідчий не порушив вчасно впровадження. 

Як повідомлялося, 16 березня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського районного відділу поліції у місті Києві щодо дій Романа Скрипіна. Організація заявила, що, будучи головою та маючи одноосібний доступ до деяких активів, Роман Скрипін привласнив майно, яке належить організації, а саме 38 324,08 доларів США та 215 203 євро.

На думку організації, дії колишнього керівника підпадають під статтю 190 Кримінального кодексу України та можуть кваліфікуватися як заволодіння чужим майном або придбання права на чуже майно шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Заяву ГО «Громадське телебачення» було зареєстровано за № 4235. За законом, заяву про вчинення злочину поліція мала внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин.  Через 72 години ГО «Громадське телебачення» подало скаргу на бездіяльність поліції до Печерського суду Києва.

6 квітня скаргу було задоволено в повному обсязі.  Проте, за даними «Громадського ТБ», слідчий Олексій Тимков не виконав рішення суду.

14 квітня ГО «Громадське телебачення» подало заяву до Печерського відділу прокуратури міста Києва з вимогою змусити поліцію до виконання рішення суду.

Нагадаємо, 19 січня наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення одним з членів організації та її колишнім очільником Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4667
Читайте також
20.04.2016 23:00
Роман Скрипін
для «Детектора медіа»
4 424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду