Полтавська міськрада вийшла зі співзасновників газети «Полтавський вісник»

Полтавська міськрада вийшла зі співзасновників газети «Полтавський вісник»

27 Квітня 2016
2204
27 Квітня 2016
15:40

Полтавська міськрада вийшла зі співзасновників газети «Полтавський вісник»

2204
Полтавська міська рада вийшла зі складу співзасновників газети «Полтавський вісник». За відповідний проект рішення депутати проголосували 27 квітня на сесії міськради.
Полтавська міськрада вийшла зі співзасновників газети «Полтавський вісник»
Полтавська міськрада вийшла зі співзасновників газети «Полтавський вісник»

Про це повідомляє Інститут масової інформації, який має свою представницю в Полтавській області. Також про це в онлайн-трансляції із сесії міськради інформує полтавське видання «Коло».

Раніше трудові збори колективу газети ухвалили рішення про реформування ЗМІ шляхом виходу органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) зі збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості ЗМІ.

Депутати одноголосно проголосували за рішення про реформування комунального друкованого видання «Полтавський вісник», пише «Коло».

«Є закон України про реформування. Редакція газети провела збори і визначилися запропонувати міській раді вийти із співзасновників видання. Колектив хоче спробувати самостійно працювати» – підсумував рішення мер Полтави Олександр Мамай.

«Полтавський вісник» – це обласна щотижнева газета, виходить щочетверга. Загальний тираж – 74 тисячі примірників. Редактор – Лариса Семеняга.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

Протягом наступних трьох років в Україні триватиме роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється у два етапи: перший – протягом одного року з дня набрання чинності закону та другий – протягом наступних двох років. Реформа, яка є одним із зобов’язань України перед Радою Європи, зачепить близько 550 видань.

7 квітня голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко повідомив, що станом на той день до Комітету надійшло 291 звернення від редакцій друкованих ЗМІ, які заявили про свою участь у реформуванні згідно Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Водночас, за даними «Детектора медіа», станом на 22 квітня до Держкомтелерадіо від редакцій надійшло лише 70 повних комплектів документів на участь у першому етапі реформування.

Керівництво Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на черговому пленумі 21 квітня, розглянувши питання про стан реформування друкованих ЗМІ, одноголосно підтримало звернення до Президента України з проханням посприяти реформі державних та комунальних ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду