Канал «Еспресо» запустив  мобільний додаток (ВІДЕО)

Канал «Еспресо» запустив мобільний додаток (ВІДЕО)

8 Квітня 2016
2312
8 Квітня 2016
14:00

Канал «Еспресо» запустив мобільний додаток (ВІДЕО)

2312
Телеканал «Еспресо» і компанія-розробник CNP Production створили мобільний до-даток, головна перевага якого - наявність «другого екрану» (Second screen), що дає можливість кожному користувачеві стати учасником створення новин. Всі бажаючі зможуть вільно висловити думку, брати участь в голосуваннях, оцінити якість ефіру і висловити рівень довіри.
Канал «Еспресо» запустив  мобільний додаток (ВІДЕО)
Канал «Еспресо» запустив  мобільний додаток (ВІДЕО)

Про це повідомляє прес-служба компанії-розробника CNP Production.

Мобільний додаток телеканалу «Еспресо» є першим в Україні з можливістю інтерактивної взаємодії з ТБ-контентом за допомогою смартфона, стверджує розробник.

«Другий екран» (Second screen) - функція, яка додає інтерактив до перегляду телевізійних програм. Під час програми в інтерактивному режимі створюються унікальні інформаційні віджети, які відображаються тільки в додатку. Кожен глядач, який встановив додаток, може висловити свою думку під час прямого ефіру і побачити результати на екрані ТБ. Статистика виводиться кілька разів за програму.

«Ми хочемо знати народних лідерів думок», - заявляють на телеканалі.

За допомогою програми всі бажаючі можуть поставити свої запитання в студію під час прямого ефіру, а також запропонувати голосування. Крім голосувань глядачі можуть виставити рівень довіри до гостей студії і обговорити ефір в чаті.

Ідея створити «другий екран» надійшла від компанії-розробника CNP Production. IT департамент телеканалу підхопив ідею, і спільно був створений функціональний продукт, який вирішує основну задачу - дає можливість почути глядача.

«Ми досить довго працювали над додатком. Кілька разів змінювався лейаут і дизайн, який з кожним разом ставав все кращим. Пізніше викладемо відео з еволюцією дизайну додатку «Еспресо». У процесі розробки ми вивчали і аналізувала практику провідних світових компаній в цій галузі. Такий підхід дозволив нам використовувати кращі і впроваджувати нові оптимальні рішення», - заявляє компанія-розробник.

Для користувачів ця послуга буде безкоштовною. Потрібно  тільки завантажити додаток на мобільний телефон і приєднатися до телевізійного інтерактиву.

Для тих, хто не може жити без новин і хоче завжди залишатися в курсі актуальних, резонансних і важливих подій - стане знахідкою перший екран додатку. Тут будуть представлені новини, аналітика, архів популярних програм, ексклюзивні відео, а також надана можливість дивитися і слухати прямий ефір телеканалу «Еспресо».

Зараз додаток «Еспресо» працює на пристроях на базі iOS від 7.0 і Android від 4.1.

Як повідомляється, додаток щодня встановлюють в середньому 130 осіб.

Крім «Другого екрану», розробник виділяє наступні функції:

-онлайн-трансляція згортається вниз екрану, що дає можливості дивитися LIVE і продовжувати читання новин;

-дступний відео і аудіоформат прямої трансляції;

-усі важливі новини зібрані в одній стрічці;

-архів відео, статей, блогів і ексклюзивних програм каналу;

-лаконічний дизайн, доброзичливий інтерфейс, зрозуміла навігація;

-розширені можливості шерингу.

У наступних релізах додатку з’явиться система рейтингів. Бали будуть накопичуватися за активності в додатку. Користувачі з найвищим рейтингом будуть запрошені в студію, щоб взяти участь в дискусії в прямому ефірі. Додаток буде оптимізовано для планшетів і iPad.

Нагадаємо, з 28 березня телеканал «Еспресо» розпочав мовлення в форматі інформаційного марафону з новими ведучими, рубриками та оформленням.

Канал повернувся до інформаційного формату, із якого починав. Відтепер телеканал інформуватиме глядача з 6.55 ранку й до опівночі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2312
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду