detector.media
08.04.2016 14:00
Канал «Еспресо» запустив мобільний додаток (ВІДЕО)
Канал «Еспресо» запустив  мобільний додаток (ВІДЕО)
Телеканал «Еспресо» і компанія-розробник CNP Production створили мобільний до-даток, головна перевага якого - наявність «другого екрану» (Second screen), що дає можливість кожному користувачеві стати учасником створення новин. Всі бажаючі зможуть вільно висловити думку, брати участь в голосуваннях, оцінити якість ефіру і висловити рівень довіри.

Про це повідомляє прес-служба компанії-розробника CNP Production.

Мобільний додаток телеканалу «Еспресо» є першим в Україні з можливістю інтерактивної взаємодії з ТБ-контентом за допомогою смартфона, стверджує розробник.

«Другий екран» (Second screen) - функція, яка додає інтерактив до перегляду телевізійних програм. Під час програми в інтерактивному режимі створюються унікальні інформаційні віджети, які відображаються тільки в додатку. Кожен глядач, який встановив додаток, може висловити свою думку під час прямого ефіру і побачити результати на екрані ТБ. Статистика виводиться кілька разів за програму.

«Ми хочемо знати народних лідерів думок», - заявляють на телеканалі.

За допомогою програми всі бажаючі можуть поставити свої запитання в студію під час прямого ефіру, а також запропонувати голосування. Крім голосувань глядачі можуть виставити рівень довіри до гостей студії і обговорити ефір в чаті.

Ідея створити «другий екран» надійшла від компанії-розробника CNP Production. IT департамент телеканалу підхопив ідею, і спільно був створений функціональний продукт, який вирішує основну задачу - дає можливість почути глядача.

«Ми досить довго працювали над додатком. Кілька разів змінювався лейаут і дизайн, який з кожним разом ставав все кращим. Пізніше викладемо відео з еволюцією дизайну додатку «Еспресо». У процесі розробки ми вивчали і аналізувала практику провідних світових компаній в цій галузі. Такий підхід дозволив нам використовувати кращі і впроваджувати нові оптимальні рішення», - заявляє компанія-розробник.

Для користувачів ця послуга буде безкоштовною. Потрібно  тільки завантажити додаток на мобільний телефон і приєднатися до телевізійного інтерактиву.

Для тих, хто не може жити без новин і хоче завжди залишатися в курсі актуальних, резонансних і важливих подій - стане знахідкою перший екран додатку. Тут будуть представлені новини, аналітика, архів популярних програм, ексклюзивні відео, а також надана можливість дивитися і слухати прямий ефір телеканалу «Еспресо».

Зараз додаток «Еспресо» працює на пристроях на базі iOS від 7.0 і Android від 4.1.

Як повідомляється, додаток щодня встановлюють в середньому 130 осіб.

Крім «Другого екрану», розробник виділяє наступні функції:

-онлайн-трансляція згортається вниз екрану, що дає можливості дивитися LIVE і продовжувати читання новин;

-дступний відео і аудіоформат прямої трансляції;

-усі важливі новини зібрані в одній стрічці;

-архів відео, статей, блогів і ексклюзивних програм каналу;

-лаконічний дизайн, доброзичливий інтерфейс, зрозуміла навігація;

-розширені можливості шерингу.

У наступних релізах додатку з’явиться система рейтингів. Бали будуть накопичуватися за активності в додатку. Користувачі з найвищим рейтингом будуть запрошені в студію, щоб взяти участь в дискусії в прямому ефірі. Додаток буде оптимізовано для планшетів і iPad.

Нагадаємо, з 28 березня телеканал «Еспресо» розпочав мовлення в форматі інформаційного марафону з новими ведучими, рубриками та оформленням.

Канал повернувся до інформаційного формату, із якого починав. Відтепер телеканал інформуватиме глядача з 6.55 ранку й до опівночі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY