Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо

Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо

14 Березня 2016
1781
14 Березня 2016
13:00

Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо

1781
Завдяки солдату 14-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) Олександру Безсонову у Мар’їнці (Донецька область) з’явилося власне FM-радіо.
Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо
Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо

Про це повідомляє сайт каналу «До ТеБе».

Киянин Олександр Безсонов, який має освіту акусто-електронщика, був мобілізований до лав ЗСУ і призначений механіком-радіотелефоністом в 14-ту ОМБр. В армії він отримав можливість втілили у життя свою давню мрію – створити власну радіостанцію. В січні цього року вперше вийшло в ефір FM-радіо, мовлення якого покриває 75% території Мар’їнки.

Почути радіостанцію можна на частоті 93,1 FM. Для виходу в ефір радійник вибрав вільну частоту, яка б не заважала іншим користувачам радіочастот, повідомила прес-офіцер 14 ОМБр лейтенант Надія Замрига.

«Людям зараз дуже треба позитив в житті, а репертуар моєї радіостанції якнайкраще продукує позитивні емоції: електронна запальна танцювальна музика 90-х років несе в собі саме таку енергетику. В ефір виходить не лише зарубіжна музика, а й творчість українських виконавців. Я дуже хочу донести до людей, які живуть в цій частині України, український колорит, притаманні українцям людяність, доброту, гостинність, відкритість та щирість», - сказав Олександр Безсонов.  

Прес-офіцер 14 ОМБр Надія Замрига розказала, що устаткування радіостанції доволі просте - передавач китайського виробництва потужністю до 10 Вт, який був придбаний кілька років тому за півтори тисячі гривень, саморобна антена, зроблена зі шматка мідної труби й антенного дроту, та ноутбук. 

Нагадаємо, 1 березня о 6 годині ранку розпочала тестове мовлення радіостанція «Армія FM».

У грудні 2015 року почало мовити на Донбасі у тестовому режимі радіо «Голос Донбасу», проект якого реалізовано завдяки взаємодії цивільних та військових відомств, медійних організацій.

Фото: dotb.dn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду