detector.media
14.03.2016 13:00
Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо
Український вояк створив на Донеччині власне FM-радіо
Завдяки солдату 14-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) Олександру Безсонову у Мар’їнці (Донецька область) з’явилося власне FM-радіо.

Про це повідомляє сайт каналу «До ТеБе».

Киянин Олександр Безсонов, який має освіту акусто-електронщика, був мобілізований до лав ЗСУ і призначений механіком-радіотелефоністом в 14-ту ОМБр. В армії він отримав можливість втілили у життя свою давню мрію – створити власну радіостанцію. В січні цього року вперше вийшло в ефір FM-радіо, мовлення якого покриває 75% території Мар’їнки.

Почути радіостанцію можна на частоті 93,1 FM. Для виходу в ефір радійник вибрав вільну частоту, яка б не заважала іншим користувачам радіочастот, повідомила прес-офіцер 14 ОМБр лейтенант Надія Замрига.

«Людям зараз дуже треба позитив в житті, а репертуар моєї радіостанції якнайкраще продукує позитивні емоції: електронна запальна танцювальна музика 90-х років несе в собі саме таку енергетику. В ефір виходить не лише зарубіжна музика, а й творчість українських виконавців. Я дуже хочу донести до людей, які живуть в цій частині України, український колорит, притаманні українцям людяність, доброту, гостинність, відкритість та щирість», - сказав Олександр Безсонов.  

Прес-офіцер 14 ОМБр Надія Замрига розказала, що устаткування радіостанції доволі просте - передавач китайського виробництва потужністю до 10 Вт, який був придбаний кілька років тому за півтори тисячі гривень, саморобна антена, зроблена зі шматка мідної труби й антенного дроту, та ноутбук. 

Нагадаємо, 1 березня о 6 годині ранку розпочала тестове мовлення радіостанція «Армія FM».

У грудні 2015 року почало мовити на Донбасі у тестовому режимі радіо «Голос Донбасу», проект якого реалізовано завдяки взаємодії цивільних та військових відомств, медійних організацій.

Фото: dotb.dn.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY