«1+1 медіа» заявляє про вихід на ринок платного телебачення

«1+1 медіа» заявляє про вихід на ринок платного телебачення

1 Березня 2016
2742
1 Березня 2016
12:43

«1+1 медіа» заявляє про вихід на ринок платного телебачення

2742
Група «1+1 медіа» Ігоря Коломойського підтвердила, що завершила перемовини щодо придбання компанії «Viasat Україна».
«1+1 медіа» заявляє про вихід на ринок платного телебачення
«1+1 медіа» заявляє про вихід на ринок платного телебачення

Про це повідомляє прес-служба медіагрупи.

«1+1 медіа» досягла домовленості з шведським медіахолдингом MTG про купівлю бізнесів компанії «Viasat Україна», яка є ліцензійним провайдером платного супутникового телебачення в Україні і нещодавно презентувала платформу платного інтернет-ТБ.

Група пояснює свою зацікавленість в угоді сильною ринковою позицією бізнесу DTH «Viasat Україна» та технологічною гнучкістю платного ТБ.

«Послуги платного телебачення є одним з основних джерел доходу телевізійних компаній у всьому світі. На жаль, через недосконалість нашого законодавства, зокрема закону «Про поширення універсальної програмної послуги», українські телеканали щорічно зазнають значних збитків. Ми віримо в сильний та стійкий ринок платного ТБ в Україні, котрий буде служити рушійним фактором для розвитку медіагрупи на тлі падіння ринку реклами. Зараз наша задача розвивати базу підписників Viasat та надавати якісний контент та послуги. Але це неможливо без цілеспрямованої боротьби проти піратства, що залишається одним із наших пріоритетів», - прокоментував угоду генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

Угода між компаніями буде завершена після перевірки і отримання дозволу Антимонопольного комітету.

Viasat (www.viasat.ua) – перший ліцензійний постачальник цифрового платного телебачення в Україні. «Viasat Україна» – дистрибутор прямої супутникової телетрансляції, провайдер Інтернет-ТБ; був заснований як Vision TV в 2006 році, знаходиться у Києві, Україна. MTG (Modern Times Group MTG AB) – провідна міжнародна розважальна медіа компанія.

Нагадаємо, у лютому ЗМІ повідомили, що група «1+1 медіа» досягла домовленості щодо придбання оператора супутникового телебачення-компанії «Віжн ТВ» (ТМ Viasat) із шведським медіахолдингом Modern Times Group (MTG). За оцінками, сума угоди між «1+1 медіа» та MTG становить від 300 до 500 млн. грн. ($15-20 млн). Перед цим, у жовтні 2015 року MTG продала російським компаніям за $45,5 млн. групу платних телеканалів Viasat у Росії. Платні канали Viasat в Україні, країнах Балтії, Ізраїлі та ще 15 країнах були придбані міжнародною приватною інвестиційною компанією Baring Vostok.

На початку літа 2015 року «Медіа Група Україна» придбала в бізнесмена Мохаммада Захура супутникову платформу Xtra TV, яка у зв'язку з кризою вирішила припинити свою діяльність як DTH-оператора. Відтоді в пакеті Xtra TV були тільки канали «Футбол 1» і «Футбол 2», які з 1 жовтня 2014 року ексклюзивно поширювалися для супутникових абонентів в Україні тільки через цю платформу. 

Зазначимо, що супутникова платформа Xtra TV працювала без ліцензії провайдера програмної послуги. Наприкінці вересня 2015 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» отримав ліцензію супутникового провайдера на свою компанію «Діджитал скрінз» для розвитку супутникової платформи Xtra TV.

«Медіа Група Україна» тоді ж пообіцяла найближчим часом запропонувати розширену контентну пропозицію на своїй супутниковій платформі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2742
Читайте також
15.06.2016 20:15
«Детектор медіа»
2 281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду