Національну кінематеку України тимчасово очолив Геннадій Станілевич – на студії будуть скорочення штату

Національну кінематеку України тимчасово очолив Геннадій Станілевич – на студії будуть скорочення штату

25 Вересня 2015
3762
25 Вересня 2015
09:40

Національну кінематеку України тимчасово очолив Геннадій Станілевич – на студії будуть скорочення штату

3762
Національну кінематеку України тимчасово очолив Геннадій Станілевич – на студії будуть скорочення штату
Національну кінематеку України тимчасово очолив Геннадій Станілевич – на студії будуть скорочення штату

Минулого тижня Міністерство культури України призначило виконувача обов'язків генерального директора Національної кінематеки України. Ним став Геннадій Станілевич, який до того не працював у галузі кінематографії. Колективу студії нового керівника представив заступник міністра культури Юрій Зубко. Про це повідомив голова Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергій Тримбач на засіданні секретаріату правління НСКУ 23 вересня, інформує сайт НСКУ.

 

За його словами, пріоритетне завдання Геннадія Станілевича як в. о. гендиректора - антикризовий менеджмент, який передбачає, в тому числі, скорочення штату кіностудії, звільнення працівників.

 

НСКУ готова надавати підтримку в роботі по виведенню кіностудії з кризового стану. Водночас спілка стурбована долею тих кадрових працівників кіностудії, «які багатолітньою працею довели свій високий професійний рівень та відданість студії, адже без них про кіностудію мови не буде».

 

Сергій Тримбач був членом комісії Міністерства культури України з проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання у галузі кіномистецтва. Як писала «Детектор медіа», комісія не визначила переможця конкурсу на посаду гендиректора Національної кінематеки України (на конкурс вийшли попередній генеральний директор студії Данило Вулицький та її колишній генеральний продюсер Сергій Розвадовський).

 

З Данилом Вулицьким, якого підтримувала НСКУ, вирішили не укладати новий контракт через погіршення фінансово-економічного стану кіностудії, адже за три роки його директорства її борг виріс із 3 млн грн до 10 млн грн, пояснив Сергій Тримбач.

 

Нове засідання комісії з проведення конкурсного відбору генерального директора Національної кінематеки України заплановано провести за два місяці.

 

Також пан Тримбач повідомив деталі конкурсного відбору на посаду директора Української студії хронікально-документальних фільмів («Укртелефільм»). Як писала «Детектор медіа», переможцем конкурсу стала чинний директор студії Наталія Шевчук. За словами пана Тримбача, конкурсна комісія констатувала, що стан кіностудії за період її каденції не покращився. Відтак, прийняли компромісне рішення запропонувати їй річний контракт.

 

Нагадаємо, у червні Міністерство культури України оголосило конкурсний відбір на заміщення вакантних посад директорів державних підприємств «Українська студія хронікально-документальних фільмів» та «Національна кінематека України».

 

У серпні стало відомо, що на посаду директора «Укркінохроніки» претендувала її теперішній керівник - Наталія Шевчук. Вона єдина подала документи на конкурс із заміщення посади директора цієї кіностудії.

 

На заміщення посади директора Національної кінематеки України було подано три заявки, до конкурсу допустили теперішнього керівника кіностудії Данила Вулицького та колишнього генерального продюсера студії Сергія Розвадовського. Сергія Адаменка до конкурсу не допустили на підставі пункту 14 Порядку проведення конкурсного відбору керівників (неподання претендентом повного пакету документів, зокрема довідки про відсутність судимості).

 

14 вересня переможцем конкурсного відбору на посаду директора «Укркінохроніки» стала Наталія Шевчук, яка очолює цю кіностудію з 2011 року. Водночас переможця конкурсного відбору на посаду генерального директора Національної кінематеки України не визначено.

 

«Детектор медіа»

Фото - wikimapia.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3762
Читайте також
27.05.2020 10:00
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
6 920
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду