Нацрада пропонує НКРЗІ вивільняти цифровий дивіденд із 2016 року

Нацрада пропонує НКРЗІ вивільняти цифровий дивіденд із 2016 року

30 Серпня 2015
2591
30 Серпня 2015
13:19

Нацрада пропонує НКРЗІ вивільняти цифровий дивіденд із 2016 року

2591
Нацрада пропонує НКРЗІ вивільняти цифровий дивіденд із 2016 року
Нацрада пропонує НКРЗІ вивільняти цифровий дивіденд із 2016 року

27 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила із зауваженнями проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління», який надійшов від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

 

Нацрада пропонує пізніші строки вивільнення так званого «цифрового дивіденду». На її думку, необхідно починати вивільнення смуг частот «першого цифрового дивіденду» від телебачення для впровадження радіотехнології LTE з 2016 року, а вивільнення смуг частот «другого цифрового дивіденду» - з І півріччя 2017 року.

 

Свої пропозиції Нацрада аргументувала тим, що своїм рішенням від 20 серпня 2015 року встановила термін використання в Україні аналогового телевізійного мовлення до 30 червня 2018 року та направила пропозиції до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. А вивільнення «цифрового дивіденду» стане можливим лише після вимкнення аналогових телевізійних передавачів.

 

Перший цифровий дивіденд - це смуга частот 790-862 МГц, яка за рішенням Міжнародної конференції радіозв'язку 2007 року окрім телевізійного мовлення може використовуватися і для мобільного зв'язку. Другий цифровий дивіденд - це смуга частот 694-790 МГц, яка за рішенням Міжнародної конференції радіозв'язку 2012 року теж може використовуватися для мобільного зв'язку. Для телебачення залишається смуга частот 470-694 МГц.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду