У жовтні в кінопрокат вийдуть українські фільми «Політ золотої мушки» та «Гетьман»

18 Серпня 2015
2745
18 Серпня 2015
16:05

У жовтні в кінопрокат вийдуть українські фільми «Політ золотої мушки» та «Гетьман»

2745
У жовтні в кінопрокат вийдуть українські фільми «Політ золотої мушки» та «Гетьман»

8 жовтня на екрани українських кінотеатрів вийде комедійний фільм Івана Кравчишина «Політ золотої мушки», а з 29 жовтня глядачі зможуть побачити на широкому екрані драму Валерія Ямбурського «Гетьман». Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі компанії-дистриб'ютора обох стрічок Ukrainian Film Distribution.

 

«До нас звернулися автори цих стрічок, і ми з радістю погодилися підтримати національний продукт. На "Політ золотої мушки" плануємо 40-50 екранів, "Гетьман" - 70 екранів», - повідомила дистриб'юторська компанія.

 

Нагадаємо, виробництвом стрічки «Політ золотої мушки» займалася компанія «Трембіта кіно». Фільм-притча  був представлений у програмі шостого Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). Бюджет картини склав 16 мільйонів гривень. Половину цієї суми надало Державне агентство України з питань кіно, решту - низка інвесторів.

 

 

«Дівчинка, яка любить дивитися кіно на небі, три рази розказує одну ту ж історію про те, як в їхньому селі через бика ледь не почалася третя світова війна. Вона поет і пише оду на смерть дзідзя, який помираючи сказав: людське життя - то як політ золотої мушки над вогнем, дуже яскраве, але дуже коротке!», - йдеться у синопсисі стрічки.

 

У ролях: Софія Кравчишин, Сергій Великий, Олег Цьона, Володимир Процюк, Тарас Бобеляк, Богдан Юсипчук, Наталя Олексів, Анна Назаревич.

 

29 жовтня в прокаті стартує драма Валерія Ямбурського «Гетьман», яка розповідає про долю однієї з найбільш суперечливих фігур в історії України Богдана Зиновія Хмельницького. Виробник - студія «Дарзіні». Фільм знято приватним коштом, розмір бюджету його творці не розголошують.

 

«Історія починається з 1647 року, і показує період повстання українського козацтва проти польської шляхти. Але головною лінією сюжету стає не саме повстання, а трагічна любов Богдана Хмельницького до молодої польки Гелени», - зазначається в синопсисі.

 

 

У фільмі зіграли Костянтин Лінартович, Фатіма Горбенко, Сергій Калантай, Станіслав Лозовський, Наталя Кобізька, Михайло Голубович, Дмитро Лінартович.

 

Нагадаємо, нещодавно кінорежисер Іван Кравчишин розповів про свій фільм «Політ золотої мушки» в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Олеся Анастасьєва для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду