У Росії «Русское радио» увійде до «патріотичного медіахолдингу» - ЗМІ

У Росії «Русское радио» увійде до «патріотичного медіахолдингу» - ЗМІ

11 Серпня 2015
4536
11 Серпня 2015
09:10

У Росії «Русское радио» увійде до «патріотичного медіахолдингу» - ЗМІ

4536
У Росії «Русское радио» увійде до «патріотичного медіахолдингу» - ЗМІ
У Росії «Русское радио» увійде до «патріотичного медіахолдингу» - ЗМІ

Рада директорів ЗАТ «Русская медиагруппа» (РМГ; «Русское радио», Maximum, Ru.TV та ін.) прийняла рішення про дострокове припинення повноважень чинного гендиректора РМГ Сергія Кожевникова, що володіє 22% компанії. Таке рішення ухвалила рада директорів, повідомляє російське видання «Журдом» з посиланням на прес-службу «ІФД-Капіталу», який керує 78% холдингу.

 

РМГ очолить один із засновників «Русского радио» і колишній президент холдингу Сергій Архипов. Дата зміни гендиректора в повідомленні не уточнюється.

 

Крім того стало відомо, що 10 серпня Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії схвалила клопотання «Госконцерта» про придбання 100% акцій ЗАТ «Русская медиагруппа». Найімовірніше, пише видання, на базі РМГ буде створений так званий патріотичний медіахолдинг. За словами голови ради директорів «Русской медиагруппи» Ольги Плаксіної, ідея передбачає створення майданчика по системній роботі, спрямованій на відкриття, плекання і просування молодих талантів.

 

Сергій Архипов відомий насамперед як один із засновників «Русского радио», що почало працювати в Москві в 1995 році (інші засновники - Сергій Кожевников і майбутній сенатор від Курської області Віталій Богданов). У 2007 році пан Архипов залишив РМГ, створену на базі «Русского радио». «Русска медиагруппа» керувала також станціями «Хіт FM», DFM, «Монте-Карло», Maximum та ін. Свою частку у 19% в головному ЗАТ «Русская медиагруппа» Сергій Архипов, як він сам заявляв в 2007 році, продав за 50 млн.доларів.

 

Нагадаємо, дані другої хвилі дослідження, яке здійснює компанія GfK на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання «Радіокомітет», проведеного  з 20 квітня по 12 липня, свідчать, що  трійка лідерів радіомовлення в Україні за показником рейтингу лишається незмінною - це «Хіт FM», «Шансон» та «Русское радио - Украина».

 

«Русское радио - Україна» має намір відстоювати в суді права на свої ФМ-частоти в Криму. Про це на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 26 лютого повідомив директор з розвитку радіохолдингу «ТАВР медіа» Володимир Гончаревський, відповідаючи на запитання членів Нацради. 25 лютого російська Федеральна конкурсна комісія з телерадіомовлення, що діє в Роскомнагляді, визначила переможців конкурсу на ФМ-частоти в окупованому Росією Криму. Із 38 учасників конкурсу переможцями стали 18 компаній. Конкурс було проведено попри те, що на більшість частот у Криму мають чинні ліцензії на мовлення українські радіостанції.

 

Днями заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що українське радіомовлення у Луганській області представлено на 1431 кГц (з 19.00 до 23.00) УР1 (Іномовлення), 104,8 FM - «Русское радио. Украина», 100,6 FM - «Пульс» з новинами «Громадського радіо Донбасу» і «Радіо Свобода», а у Донецькій області - 1431 кГц (з 19.00 до 23.00) УР1 (Іномовлення), 96,5 FM- «Радіо 24» з новинами «Громадського радіо Донбасу», 97,0 FM - «Русское радио. Украина», 103,1 FM - «Радіо Люкс / Радіо 24».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду