Мінінформполітики повідомляє,  мовлення яких каналів на Донбасі покращиться після встановлення фідерів і антен

Мінінформполітики повідомляє, мовлення яких каналів на Донбасі покращиться після встановлення фідерів і антен

7 Серпня 2015
2226
7 Серпня 2015
14:58

Мінінформполітики повідомляє, мовлення яких каналів на Донбасі покращиться після встановлення фідерів і антен

2226
Мінінформполітики повідомляє,  мовлення яких каналів на Донбасі покращиться після встановлення фідерів і антен
Мінінформполітики повідомляє,  мовлення яких каналів на Донбасі покращиться після встановлення фідерів і антен

Заступниця міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що виділені нещодавно Кабінетом Міністрів України кошти дозволять включити на більш потужних передавачах канали УТ1, Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК), Луганської ОДТРК для мовлення на території Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Щодо державних телеканалів, то після трьох місяців плідної роботи наших юристів прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 р. № 778-р «Про виділення коштів на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей», яким були виділені кошти на закупівлю фідерів та антен. Це дає нам змогу включити УТ1 та ДонТРК на потужних передавачах на території Донецької області та ЛугТРК на території Луганської області», - зазначила вона.

 

За її словами, зараз мовлення на Донецьк каналів «1+1», «Еспресо ТV» і 5-го каналу здійснюється  на потужних передавачах. Програми Донецької ОДТРК (Попова назвала її ДонТРК. - ТК)  та каналу «Україна» транслюються на слабших передавачах.

 

Тетяна Попова зауважила, що ведуться також перемовини щодо трансляції в зоні АТО та на прилеглих територіях з приватними телеканалами. Зокрема досягнуто домовленість з колишнім луганським каналом «Ірта» щодо закупівлі додаткового обладнання та спроможності сплачувати за електропостачання.

 

Як повідомила Тетяна Попова, українське радіомовлення у Луганській області представлено на 1431 кГц (з 19.00 до 23.00) УР1 (Іномовлення), 104,8 FM - «Русское радио. Украина», 100,6 FM - «Пульс» з новинами «Громадського радіо Донбасу» і «Радіо Свобода», а у Донецькій області - 1431 кГц (з 19.00 до 23.00) УР1 (Іномовлення), 96,5 FM- «Радіо 24» з новинами «Громадського радіо Донбасу», 97,0 FM - «Русское радио. Украина», 103,1 FM - «Радіо Люкс / Радіо 24».

 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) 1 млн 715 тис. 842 грн на відновлення та поширення системи національного телерадіомовлення на території Донецької, Луганської та Сумської областей з метою зміцнення обороноздатності держави. Відповідне розпорядження № 778-р від 22 липня оприлюднено на «Урядовому порталі».

  

Кабмін доручив Адміністрації Держспецзв'язку затвердити у двотижневий строк за погодженням з Міністерством інформаційної політики, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат, пов'язаних з відновленням і поширенням мовлення, та подати до 30 листопада Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

 

Раніше в Міністерстві інформаційної політики України «Детектор медіа» повідомляли, що сподіваються до кінця літа завершити встановлення 15 цифрових передавачів для мовлення на окуповані території Донбасу. Зокрема, міністр Юрій Стець повідомив, що на засіданні уряду ставитиме питання, щоб фінансування цих процесів відбувалося скоріше, а не через тендерні закупівлі. Також пан Стець акцентував на тому, що частина членів уряду блокує вирішення питань щодо встановлення передавачів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду