5 канал пропонує продакшнам безкоштовно розмістити їхні програми в ефірі

5 канал пропонує продакшнам безкоштовно розмістити їхні програми в ефірі

29 Липня 2015
2096
29 Липня 2015
11:35

5 канал пропонує продакшнам безкоштовно розмістити їхні програми в ефірі

2096
5 канал пропонує продакшнам безкоштовно розмістити їхні програми в ефірі
5 канал пропонує продакшнам безкоштовно розмістити їхні програми в ефірі

5 канал, громадська організація «Інтерньюз-Україна» та фундація «Суспільність» започатковують ініціативу з надання можливості українським телекомпаніям та продакшн-студіям продемонструвати свій продукт в ефірі загальнонаціонального телеканалу. Про це повідомила прес-служба 5-го каналу.

 

До показу приймаються аналітичні програми на різні теми, публіцистика, історичні та документальні проекти власного виробництва.

 

«Ініціатива має довести конкурентоздатність та тематичну актуальність українського продакшину, який виробляється не тільки на загальнонаціональних телеканалах. Для регіональних компаній це також можливість заявити про себе та отримати нагоду довготривалої співпраці для подальшого замовлення на виготовлення відео-контенту», - зазначили в прес-службі.

 

Для безкоштовного розміщення власного телепродукту в ефірі 5-го каналу необхідно надіслати заявку на адресу 5moekino@gmail.com з поміткою в темі листа «регіон (область та місто/містечко)_назва студії виробника контенту», наприклад, «Київ_5 канал».

 

Заявка повинна містити (як вкладеним файлом, так і в тілі листа):

- короткий синопсис/короткий опис відео;

-  документи, що підтверджують авторське та майнове право на телепродукт;

-  посилання на ftp, де викладений примірник матеріалу;

-  контактні дані заявника;

-  згоду на розміщення заявленого твору в ефірі 5-го каналу (лист про наміри).

 

Дедлайн подачі відео - 30 жовтня. На телеканалі повідомили, що пропозиції розглядатимуться згідно з часом їх надходження, а рішення про трансляцію ухвалюватимуться протягом двох тижнів з моменту отримання матеріалів.

 

«Громадська організація «Інтерньюз-Україна» та Фундація «Суспільність» наголошують, що завдяки цій ініціативі, українські телекомпанії та продакшн-студії мають нагоду продемонструвати власну компетентність та професіоналізм, представити свій відео-матеріал, а також показати, що Україна має власний якісний контент і не потребує замовлень телевізійного продукту країни-агресора», - йдеться в повідомленні каналу.

 

Нагадаємо,  9 липня телегрупи StarLightMedia, Inter Media Group, «Медіа Група Україна» та кіностудії Film.ua Group, Star Media і Pro TV оголосили про створення ініціативної групи «#КіноКраїна» та презентували представникам держави й громадськості модель виробництва вітчизняного кіно- та телепродукту для масового глядача. На думку учасників ініціативи, масове вітчизняне виробництво могли би запустити два інструменти: прямі державні інвестиції (80% від загального бюджету для кінофільмів та 50% - для серіалів) та повернення з бюджету частини витрачених коштів (25% коштів, вкладених компанією-продюсером у зйомки на території України, та 10% витрат на гонорари інозмених акторів та членів знімальної групи).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2096
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
цирк уехал - актеры остались
3211 дн. тому
можно наснимать порнуху и бесплатно разместить? иначе просто, обычной мировой и "эвропэйскою" практикой является покупка телеканалами контента у продакшенов или их представителей. За продукцию нужно платить! ( А не украсть, отжать, спиратить). Вообще говоря, такой себе возврат в начало 90-х. Можно взять на вооружение ,кстати, опыт телекомпании НАРТ, еще можно посоветоваться с ЮВТ - у ней был видеосалон....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду