«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»

«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»

7 Липня 2015
2811
7 Липня 2015
13:02

«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»

2811
«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»
«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив про плани екранізації історичного роману «Століття Якова» Володимира Лиса. Про це він сказав під час круглого столу у газеті «День».

 

«Ми викупили права на відомий роман Володимира Лиса "Століття Якова", який здобув перемогу на "Коронації слова". Зараз ми готуємося до початку екранізації. У романі йдеться про історію Західної України, про те, як одна людина пронесла через своє життя епохи різних імперій та країн», - повідомив Олександр Ткаченко.

 

Як дізналася «Детектор медіа», сценарій напише письменник Андрій Кокотюха.

 

Олександр Ткаченко також додав, що у пакеті розробок групи є низка цікавих ідей на історичну тематику. При цьому продакшн усвідомлює, що державі зараз складно знайти гроші для підтримки українського кіно- і телевиробництва.

 

«Звичайно, за нормального стану справ, держава мала б підтримувати українських виробників. Але давайте будемо реалістами. Ми можемо скільки завгодно просити грошей у держави. Мовляв, дайте нам фінансування, адже ми - такі патріоти й хочемо знімати патріотичне кіно, хоча раніше цього не робили. Купувати російський продукт гроші були, а на виробництво власного - немає. Відверто кажучи, це не надто чесна позиція. Водночас ми маємо усвідомлювати, що фактично держава перебуває в стані війни. Якісь одиночні акти підтримки найбільш знакових фільмів чи серіалів повинні бути, але це не вирішує питання. Його може вирішити лише самоорганізація індустрії, усвідомлення свого місця та ролі у цей складний для країни час...Зараз ми отримуємо дуже багато цікавих історій. Завдяки трагічним подіям у нас з'явилася можливість переродитися заново», - заявив Олександр Ткаченко.

 

Нагадаємо, на початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи «Червоний». У якості режисера виступить Ахтем Сеїтаблаєв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду