detector.media
07.07.2015 13:02
«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»
«1+1 медіа» екранізуватиме український історичний роман «Століття Якова»

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко повідомив про плани екранізації історичного роману «Століття Якова» Володимира Лиса. Про це він сказав під час круглого столу у газеті «День».

 

«Ми викупили права на відомий роман Володимира Лиса "Століття Якова", який здобув перемогу на "Коронації слова". Зараз ми готуємося до початку екранізації. У романі йдеться про історію Західної України, про те, як одна людина пронесла через своє життя епохи різних імперій та країн», - повідомив Олександр Ткаченко.

 

Як дізналася «Детектор медіа», сценарій напише письменник Андрій Кокотюха.

 

Олександр Ткаченко також додав, що у пакеті розробок групи є низка цікавих ідей на історичну тематику. При цьому продакшн усвідомлює, що державі зараз складно знайти гроші для підтримки українського кіно- і телевиробництва.

 

«Звичайно, за нормального стану справ, держава мала б підтримувати українських виробників. Але давайте будемо реалістами. Ми можемо скільки завгодно просити грошей у держави. Мовляв, дайте нам фінансування, адже ми - такі патріоти й хочемо знімати патріотичне кіно, хоча раніше цього не робили. Купувати російський продукт гроші були, а на виробництво власного - немає. Відверто кажучи, це не надто чесна позиція. Водночас ми маємо усвідомлювати, що фактично держава перебуває в стані війни. Якісь одиночні акти підтримки найбільш знакових фільмів чи серіалів повинні бути, але це не вирішує питання. Його може вирішити лише самоорганізація індустрії, усвідомлення свого місця та ролі у цей складний для країни час...Зараз ми отримуємо дуже багато цікавих історій. Завдяки трагічним подіям у нас з'явилася можливість переродитися заново», - заявив Олександр Ткаченко.

 

Нагадаємо, на початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи «Червоний». У якості режисера виступить Ахтем Сеїтаблаєв.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY