Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги

Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги

24 Червня 2015
3354
24 Червня 2015
15:53

Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги

3354
Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги
Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги

У новому футбольному сезоні спортивні телеканали медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» - «Футбол 1» і «Футбол 2» - транслюватимуть матчі в українській Прем'єр-лізі щонайменше семи футбольних клубів із 14, але розраховують залучити у свій пул мінімум дев'ять футбольних клубів. Про це в інтерв'ю сайту «Футбол 24» повідомив директор каналів Олександр Денисов.

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Денисов уточнив, що йдеться про такі клуби: «Шахтар» (Донецьк), «Зоря» (Луганськ), «Ворскла» (Полтава), «Металіст» (Харків), «Олімпік» (Донецьк), «Говерла» (Ужгород), «Олександрія» (Олександрія).

 

«У нас підписані довгострокові контракти з сімома клубами, які включають і контракт з луганською «Зорею». Тому питання про втрату клубів незрозуміле - у нас з клубами ділові стосунки. Ми зв'язані зобов'язаннями - як луганська «Зоря» з нами, так і ми з ними. З полтавською «Ворсклою»  укладено нову угоду про співпрацю, тому ми раді, що полтавський клуб продовжить з нами довголітню співпрацю», - розповів пан Денисов.

 

За його словами, нині канали переоформлюють угоду з ФК «Металург» (Донецьк) на угоду з ФК «Сталь» (Дніпродзержинськ). «Що стосується «Сталі», то це на сьогодні якийсь симбіоз донецького «Металурга» і дніпродзержинської «Сталі». У нас чинна угода з «Металургом», яку  ми зараз просто технічно переоформляємо», - зазначив він.

 

Також «Футбол 1» і «Футбол 2» ведуть переговори з футбольними клубами «Металург» (Запоріжжя) і «Чорноморець» (Одеса). «Зокрема, зараз до нас звернувся, більше за власною ініціативою, одеський «Чорноморець», який незадоволений співпрацею з «плюсами». Вони хочуть повернутися в наш пул.  Точно так само  через ті ж причини рік тому наш пул поповнив харківський «Металіст», отримав компромісні умови, які ми узгодили і продовжуємо по них працювати», - розповів пан Денисов.

 

«Тобто, ми розраховуємо, що у нас буде той же об'єм клубів, який у нас є на сьогодні - мінімум дев'ять. В принципі, цього цілком достатньо, щоб транслювати українську Прем'єр-лігу в тому ж обсязі, в якому ми її уявляли в попередні сезони. В разі, якщо ми якийсь із клубів втратимо, ми на це будемо реагувати спокійно, бо є економічні фактори, які не дозволяють нам керуватися емоціями, а дають можливість тверезо дивитися на фінансовий стан ринку, фінансове становище населення, яке платить за прийом наших каналів, позаяк ми є платними для перегляду», - зазначив пан Денисов.

 

Він уточнив, що в групи «1+1 медіа» угоди з п'ятьма футбольними клубами: «Динамо», «Дніпро», «Карпати», «Волинь», а також «Чорноморець».

 

Олександр Денисов не став розголошувати фінансову пропозицію клубам від каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» та коментувати порядок цифр з огляду на конфіденційність угод: «Ця інформація конфіденційного характеру. І порядок цифр я теж називати не можу. Незважаючи на всі труднощі, з клубами ми працюємо чесно, всі свої зобов'язання перед клубами виконуємо, незважаючи на те, що починали роботу з курсу 11, а в лютому був курс вище 30. І я знаю, що клуби нам дуже вдячні, тому що виникали різні ситуації, при яких дзвонили керівники клубів, просили трохи раніше перерахувати якусь суму, щоб закрити свої заборгованості. Ми завжди намагалися гнучко, наскільки можемо, в нинішніх реаліях йти назустріч, зокрема і в приватних моментах, коли потрібно допомогти клубу в якомусь питанні».

 

Він уточнив, що вплив коливання валют на оплату прав на трансляцію футбольним клубам пов'язаний з тим, що кілька років тому курс найчастіше фіксували в умовних одиницях. «Зараз, коли курс економічно «поплив»  і, по суті, має здебільшого «віртуальне» значення, переговори на  території України ведуться у гривні. Ми знаємо, що і клуби перейшли на гривневі відносини з футболістами, договори фіксуються в умовних курсах, наприклад, шістнадцять чи дванадцять гривень. Такі нові реалії. Курс залишається осторонь і працює на міжбанківському ринку за своєю історією. А у нас історія тепер абсолютно гривнева», - додав пан Денисов.

 

Нагадаємо, що в Прем'єр-лізі змагаються 14 футбольних клубів. Матчі Прем'єр-ліги транслюють телеканали медіахолдингів «Медіа Група Україна» («Футбол 1» і «Футбол 2») і «1+1 медіа» («2+2»).

 

Як писала «Детектор медіа», у вересні 2014 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» виграв тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на 2015-2018 роки. Попередні три роки матчі цих євро кубків транслювали паритетно «Медіа Група Україна» та «1+1 медіа».

 

А навесні 2013 року «Медіа Група Україна» придбала права на трансляцію кваліфікаційних матчів збірної України на Чемпіонат Європи-2016 у Франції і Чемпіонат світу-2018 у Росії. Після цього медіахолдинг також виграв тендер на трансляцію матчів фінальної частини «Євро-2016».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду