detector.media
24.06.2015 15:53
Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги
Канали «Футбол 1» і «Футбол 2» транслюватимуть матчі як мінімум семи клубів української Прем’єр-ліги

У новому футбольному сезоні спортивні телеканали медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна» - «Футбол 1» і «Футбол 2» - транслюватимуть матчі в українській Прем'єр-лізі щонайменше семи футбольних клубів із 14, але розраховують залучити у свій пул мінімум дев'ять футбольних клубів. Про це в інтерв'ю сайту «Футбол 24» повідомив директор каналів Олександр Денисов.

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Денисов уточнив, що йдеться про такі клуби: «Шахтар» (Донецьк), «Зоря» (Луганськ), «Ворскла» (Полтава), «Металіст» (Харків), «Олімпік» (Донецьк), «Говерла» (Ужгород), «Олександрія» (Олександрія).

 

«У нас підписані довгострокові контракти з сімома клубами, які включають і контракт з луганською «Зорею». Тому питання про втрату клубів незрозуміле - у нас з клубами ділові стосунки. Ми зв'язані зобов'язаннями - як луганська «Зоря» з нами, так і ми з ними. З полтавською «Ворсклою»  укладено нову угоду про співпрацю, тому ми раді, що полтавський клуб продовжить з нами довголітню співпрацю», - розповів пан Денисов.

 

За його словами, нині канали переоформлюють угоду з ФК «Металург» (Донецьк) на угоду з ФК «Сталь» (Дніпродзержинськ). «Що стосується «Сталі», то це на сьогодні якийсь симбіоз донецького «Металурга» і дніпродзержинської «Сталі». У нас чинна угода з «Металургом», яку  ми зараз просто технічно переоформляємо», - зазначив він.

 

Також «Футбол 1» і «Футбол 2» ведуть переговори з футбольними клубами «Металург» (Запоріжжя) і «Чорноморець» (Одеса). «Зокрема, зараз до нас звернувся, більше за власною ініціативою, одеський «Чорноморець», який незадоволений співпрацею з «плюсами». Вони хочуть повернутися в наш пул.  Точно так само  через ті ж причини рік тому наш пул поповнив харківський «Металіст», отримав компромісні умови, які ми узгодили і продовжуємо по них працювати», - розповів пан Денисов.

 

«Тобто, ми розраховуємо, що у нас буде той же об'єм клубів, який у нас є на сьогодні - мінімум дев'ять. В принципі, цього цілком достатньо, щоб транслювати українську Прем'єр-лігу в тому ж обсязі, в якому ми її уявляли в попередні сезони. В разі, якщо ми якийсь із клубів втратимо, ми на це будемо реагувати спокійно, бо є економічні фактори, які не дозволяють нам керуватися емоціями, а дають можливість тверезо дивитися на фінансовий стан ринку, фінансове становище населення, яке платить за прийом наших каналів, позаяк ми є платними для перегляду», - зазначив пан Денисов.

 

Він уточнив, що в групи «1+1 медіа» угоди з п'ятьма футбольними клубами: «Динамо», «Дніпро», «Карпати», «Волинь», а також «Чорноморець».

 

Олександр Денисов не став розголошувати фінансову пропозицію клубам від каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» та коментувати порядок цифр з огляду на конфіденційність угод: «Ця інформація конфіденційного характеру. І порядок цифр я теж називати не можу. Незважаючи на всі труднощі, з клубами ми працюємо чесно, всі свої зобов'язання перед клубами виконуємо, незважаючи на те, що починали роботу з курсу 11, а в лютому був курс вище 30. І я знаю, що клуби нам дуже вдячні, тому що виникали різні ситуації, при яких дзвонили керівники клубів, просили трохи раніше перерахувати якусь суму, щоб закрити свої заборгованості. Ми завжди намагалися гнучко, наскільки можемо, в нинішніх реаліях йти назустріч, зокрема і в приватних моментах, коли потрібно допомогти клубу в якомусь питанні».

 

Він уточнив, що вплив коливання валют на оплату прав на трансляцію футбольним клубам пов'язаний з тим, що кілька років тому курс найчастіше фіксували в умовних одиницях. «Зараз, коли курс економічно «поплив»  і, по суті, має здебільшого «віртуальне» значення, переговори на  території України ведуться у гривні. Ми знаємо, що і клуби перейшли на гривневі відносини з футболістами, договори фіксуються в умовних курсах, наприклад, шістнадцять чи дванадцять гривень. Такі нові реалії. Курс залишається осторонь і працює на міжбанківському ринку за своєю історією. А у нас історія тепер абсолютно гривнева», - додав пан Денисов.

 

Нагадаємо, що в Прем'єр-лізі змагаються 14 футбольних клубів. Матчі Прем'єр-ліги транслюють телеканали медіахолдингів «Медіа Група Україна» («Футбол 1» і «Футбол 2») і «1+1 медіа» («2+2»).

 

Як писала «Детектор медіа», у вересні 2014 року медіахолдинг «Медіа Група Україна» виграв тендер УЄФА на трансляцію матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи на 2015-2018 роки. Попередні три роки матчі цих євро кубків транслювали паритетно «Медіа Група Україна» та «1+1 медіа».

 

А навесні 2013 року «Медіа Група Україна» придбала права на трансляцію кваліфікаційних матчів збірної України на Чемпіонат Європи-2016 у Франції і Чемпіонат світу-2018 у Росії. Після цього медіахолдинг також виграв тендер на трансляцію матчів фінальної частини «Євро-2016».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY