Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом

Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом

14 Травня 2015
1943
14 Травня 2015
15:38

Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом

1943
Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом
Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом

Дослідницькі компанії Gemius, Nielsen і Millward Brown запустили у Польщі проект, який об'єднує дослідження медіа на ТБ, в інтернеті, пресі та на радіо. Про це повідомляє прес-служба Gemius.

 

Концепція дослідження, яку розробляють ці три польські дослідницькі компанії, може спричинити серйозні зміни на ринку реклами. Вимірювання зробить можливим планування і виробництво реклами для всіх видів медіа та рекламного контенту (включаючи вимірювання потокового відео з поділом на різні пристрої), а також вивчення соціально-демографічного портрету користувачів і цільових груп споживачів.

 

Крім спільної діяльності, компанія Gemius також готується до переходу на систему щоденної публікації даних (зараз вони публікуються щомісяця). Файли з даними міститимуть інформацію щодо активності користувачів з різних типів пристроїв (у тому числі смартфонів і планшетів). Gemius планує анонсувати реалізацію цього функціоналу в липні.

 

«Наша головна мета - надати кращий продукт для вимірювання інтернету в глобальному масштабі. Ми вивчаємо онлайн-світ вже десять років. Ми спостерігали за digital-революцією за кордоном і розуміємо, що публікація щоденних даних - це саме те рішення, яке наблизить нас до цих подій, - пояснив Петро Ейдіс, президент компанії Gemius. - У той же час ми працюємо над розширенням нашої діяльності, співпрацюємо з діловими партнерами. Завдяки цій співпраці ми включаємо інтернет у велику екосистему досліджень ринку та медіапланування».

 

«Цей проект є для нас чудовою можливістю реалізації дослідницької практики, яка вже роками використовується на ринках США і Європи, наприклад, в Італії. У телебачення на рекламному ринку дуже сильні позиції. Його велика опора - це інтернет, який стає все сильнішим і може розглядатися як додаткове середовище до ТБ. Обидва медіа займають свої місця в медіаплані, так що ринок очікує сумісності дані для обох носіїв», - додала Ельжбета Гораєвська, керуючий директор Nielsen Audience Measurement в Польщі.

 

Нагадаємо, директор інноваційної лабораторії видання «Газета виборча» (Gazeta Wyborcza; Варшава, Польща) Ґжеґож Пєхота під час виступу на конференції у Києві розказав про польський рекламний ринок: «10 років тому інтернет складав лише 2% ринку реклами в Польщі. Зараз це 22%. Телебачення як і раніше є важливим медіа, але зараз багато каналів стають нішевими у зв'язку із цифровою революцією, яка триває в Польщі. Преса отримує лише 4% ринку реклами. В минулому десятилітті цей сегмент становив 16%. Радіо - близько 6-7%. Як бачимо, гроші дуже швидко пішли в інтернет».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду