detector.media
14.05.2015 15:38
Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом
Gemius, Nielsen і Millward Brown у Польщі вимірюватимуть ТБ, інтернет, пресу і радіо разом

Дослідницькі компанії Gemius, Nielsen і Millward Brown запустили у Польщі проект, який об'єднує дослідження медіа на ТБ, в інтернеті, пресі та на радіо. Про це повідомляє прес-служба Gemius.

 

Концепція дослідження, яку розробляють ці три польські дослідницькі компанії, може спричинити серйозні зміни на ринку реклами. Вимірювання зробить можливим планування і виробництво реклами для всіх видів медіа та рекламного контенту (включаючи вимірювання потокового відео з поділом на різні пристрої), а також вивчення соціально-демографічного портрету користувачів і цільових груп споживачів.

 

Крім спільної діяльності, компанія Gemius також готується до переходу на систему щоденної публікації даних (зараз вони публікуються щомісяця). Файли з даними міститимуть інформацію щодо активності користувачів з різних типів пристроїв (у тому числі смартфонів і планшетів). Gemius планує анонсувати реалізацію цього функціоналу в липні.

 

«Наша головна мета - надати кращий продукт для вимірювання інтернету в глобальному масштабі. Ми вивчаємо онлайн-світ вже десять років. Ми спостерігали за digital-революцією за кордоном і розуміємо, що публікація щоденних даних - це саме те рішення, яке наблизить нас до цих подій, - пояснив Петро Ейдіс, президент компанії Gemius. - У той же час ми працюємо над розширенням нашої діяльності, співпрацюємо з діловими партнерами. Завдяки цій співпраці ми включаємо інтернет у велику екосистему досліджень ринку та медіапланування».

 

«Цей проект є для нас чудовою можливістю реалізації дослідницької практики, яка вже роками використовується на ринках США і Європи, наприклад, в Італії. У телебачення на рекламному ринку дуже сильні позиції. Його велика опора - це інтернет, який стає все сильнішим і може розглядатися як додаткове середовище до ТБ. Обидва медіа займають свої місця в медіаплані, так що ринок очікує сумісності дані для обох носіїв», - додала Ельжбета Гораєвська, керуючий директор Nielsen Audience Measurement в Польщі.

 

Нагадаємо, директор інноваційної лабораторії видання «Газета виборча» (Gazeta Wyborcza; Варшава, Польща) Ґжеґож Пєхота під час виступу на конференції у Києві розказав про польський рекламний ринок: «10 років тому інтернет складав лише 2% ринку реклами в Польщі. Зараз це 22%. Телебачення як і раніше є важливим медіа, але зараз багато каналів стають нішевими у зв'язку із цифровою революцією, яка триває в Польщі. Преса отримує лише 4% ринку реклами. В минулому десятилітті цей сегмент становив 16%. Радіо - близько 6-7%. Як бачимо, гроші дуже швидко пішли в інтернет».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY