На ОДТРК «Лтава» стартував проект про загиблих воїнів АТО

На ОДТРК «Лтава» стартував проект про загиблих воїнів АТО

27 Квітня 2015
2219
27 Квітня 2015
13:44

На ОДТРК «Лтава» стартував проект про загиблих воїнів АТО

2219
На ОДТРК «Лтава» стартував проект про загиблих воїнів АТО
На ОДТРК «Лтава» стартував проект про загиблих воїнів АТО

З квітня на ОДТРК «Лтава» стартував проект «Лицарі Небесної варти», в якому розповідається про героїчні долі воїнів АТО, які поклали своє життя за Україну. Про це повідомляє прес-служба телерадіокомпанії.

 

Кожна серія проекту - це реальна історія про «людину з великим серцем, що було сповнене патріотизмом, сміливістю, рішучістю». Більшість із героїв програми добровільно пішли захищати Україну.

 

«Розуміння того, що потрібно увічнити пам'ять наших героїв-земляків не залишало нас давно, і ми вирішили створити цей проект. Військкомат надав нам списки загиблих, але не кожна родина могла говорити про болюче горе, про втрату сина, чоловіка чи батька. Тому лише через деякий час і тільки з дозволу рідних та близьких, ми можемо розповісти про цих хлопців», - зазначила керівник проекту Наталія Іванченко.

 

Генеральний директор Полтавської ОДТРК «Лтава» Євген Лопушинський переконаний, що дуже важливо задокументувати імена та історії патріотів-захисників для історії.

 

«На наших очах твориться сучасна історія України. І для того, щоб ми не мали потім спекуляцій на тему чергового етапу визвольної боротьби, ми сьогодні документуємо і фільмуємо ті події, які відбуваються на Сході. Імена кращих синів України, які полягли у зоні АТО, повинні бути відомі нащадкам. Це треба робити тут і зараз, щоб потім, не дай Бог, не було чергових спроб спотворити історію України», - зазначив він.

 

 

Нагадаємо, у серпні на ТРК «Львів» стартував соціальний проект «Воїни Світла» про героїв Львівщини, які загинули за Україну під час АТО на Донбасі. У жовтні колегія Держкомтелерадіо погодилася з пропозицією генерального директора Київської ДРТРК Олександра Савенка організувати між обласними державними мовниками обмін програмами про героїв АТО.

 

У грудні колектив Полтавської ОДТРК «Лтава» зібрав гроші на генератор для воїнів АТО.  Харківська ОДТРК також висвітлює благодійні акції зі збору речей для воїнів АТО та бере в них безпосередню участь, зокрема співробітники телекомпанії неодноразово передавали гуманітарні вантажі воїнам на сході України. Львівська радіостанція «Львівська хвиля» у серпні проводила у своєму ефірі флеш-моб зі збору грошей на підтримку військових.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду