Держкіно заявляє, що не причетне до скасування прокату американського фільму «Номер 44»

Держкіно заявляє, що не причетне до скасування прокату американського фільму «Номер 44»

17 Квітня 2015
2255
17 Квітня 2015
17:17

Держкіно заявляє, що не причетне до скасування прокату американського фільму «Номер 44»

2255
Держкіно заявляє, що не причетне до скасування прокату американського фільму «Номер 44»
Держкіно заявляє, що не причетне до скасування прокату американського фільму «Номер 44»

Державне агентство України з питань кіно заявляє, що не має стосунку до скасування прокату американського фільму «Номер 44». Про це устранова повідомила 17 квітня на своєму сайті.

 

Нагадаємо, 15 квітня, стало відомо, що Росія відмовляється від показу американського трилера «Номер 44» про маніяка сталінської доби через «спотворення образів радянських людей», про що заявив Мінкульт Росії.

 

16 квітня з'ясувалося, що Російська компанія «Централ Партнершип», з якою американські правовласники уклали угоду на прокат стрічки в Росії, Україні та інших країнах СНД,  відкликає ліцензію на прокат фільму в Україні. Через це українська компанія Multi Media Distribution змушена зняти картину з прокату. Фільм також не буде продемонстровано в Білорусі.

 

«Прокатне посвідчення на право демонстрації фільму в Україні було видане 15-го квітня, через день після отримання документів від дистриб'ютора і за день до запланованого старту стрічки. Як вдалося з'ясувати у дистриб'юторської компанії «Мульти Медіа Дістріб'юшн», право на показ картини на території України було відкликане російською компанією «Централ Партнершіп» (ЦПШ), яка володіє правами на фільм і на території Росії, і на території України», - підтвердили в Держкіно.

 

У агентстві наголосили, що відкликання дозволу на прокат фільму «Номер 44» в Україні сталося без попередження, що матиме важкі наслідки для українського дистриб'ютора, який витратив чималу суму коштів на рекламну кампанію стрічки.  

 

 «РФ вкотре демонструє політику подвійних стандартів: з одного боку активно лаючи заборону в Україні російських пропагандистських фільмів і серіалів, Міністерство культури Росії саме вдається до заборон, проте прикривається ніби то «відмовою» дистриб'ютора від отримання прокатного посвідчення. Чому ж тоді фільм відкликали з України, де у нього з прокатним посвідченням проблем не було? Очевидно, що позиція українського Держкіно є прямо протилежною до лицемірного ставлення російської влади, яка не тільки скасовує показ у себе фільмів з критикою радянського минулого, а й нав'язує подібні заборони іншим країнам», - повідомляється в заяві установи.

 

У Держкіно наголосили, що українські прокатники, які планували показувати стрічку, мають право вимагати від російського дистриб'ютора відшкодування збитків.

 

«Ситуація з фільмом Child 44 наочно демонструє, що таке колоніальна залежність, коли всі зв'язки колонії із зовнішнім світом відбуваються виключно через метрополію. Добре, що основні українські дистриб'ютори вже давно закуповують фільми напряму у виробників», - вважає голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, стрічка «Номер 44» є екранізацією роману британського письменника Тома Роба Сміта Child 44. Режисером фільму виступив Даніель Еспіноса,  у стрічці знялися  зірки Том Гарді і Гері Олдмен. У сюжеті йдеться про дискредитованого офіцера радянської розвідки Лева Демидова, який розслідує серію жорстоких дитячих убивств в сталінському СРСР, на кожному кроці борючись «з системою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду