ТВі отримав два попередження від Нацради і пообіцяв до 1 травня відновити мовлення

ТВі отримав два попередження від Нацради і пообіцяв до 1 травня відновити мовлення

10 Квітня 2015
3554
10 Квітня 2015
18:56

ТВі отримав два попередження від Нацради і пообіцяв до 1 травня відновити мовлення

3554
У групі компаній, об'єднаних брендом ТВі, проходить внутрішній аудит, який уже виявив фінансові порушення, каже керівник ТВі
ТВі отримав два попередження від Нацради і пообіцяв до 1 травня відновити мовлення
ТВі отримав два попередження від Нацради і пообіцяв до 1 травня відновити мовлення

Обидві юридичні особи каналу ТВі - ТОВ «Інфо24», яке володіє ліцензією на супутникове мовлення, і ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"», яке володіє ліцензіями на ефірне аналогове мовлення на п'яти частотах у Криму та Карпатах, отримали по попередженню від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за відсутність мовлення. Відповідні рішення Нацрада прийняла на засіданні 9 квітня.

 

Нацрада мала наміри розглянути питання про призначення позапланових перевірок компаній на підставі даних моніторингу, який зафіксував відсутність мовлення. Однак під час засідання отримала публічне підтвердження від директора ТОВ «Інфо24» Максима Урбанського про те, що мовлення наразі відсутнє, а тому вирішила «не витрачати час працівників Нацради і каналу на перевірки», а одразу застосувати до каналу санкції.

 

За словами пана Урбанського, ТОВ «Інфо24» припинило мовлення через фінансові труднощі. У свою чергу ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» не мовить, бо не отримує сигналу від ТОВ «Інфо24». «Канал ТВі був доведений до мінуса. Мною особисто зараз вживаються всі заходи, щоб канал працював і розвивався далі», - заявив він.

 

Максим Урбанський просив Нацраду відстрочити проведення перевірок, оскільки нині в групі компаній, об'єднаних брендом ТВі, проходить внутрішній аудит, який уже виявив фінансові порушення.

 

«Попередній керівник групи компаній Ольга Манько заявила про закриття каналу до кращих часів. Після чого колектив встав і пішов. Наступного дня я як директор мовної компанії побачив під вікнами співробітників. Зараз ми домовляємося про реструктуризацію боргів співробітників, робимо все, щоб відновити мовлення. У нас проходить внутрішній аудит. Виявлено фінансові порушення, і з органами внутрішніх справ ведеться спільна робота щодо осіб, які займалися фінансовими розкраданнями», - розповів пан Урбанський.

 

«Мені дістався човен з великою діркою, зараз ми цю дірку намагаємося залатати. Канал продовжить мовлення, ми робимо все для цього, колективу запропоновано залишитися», - додав він.

 

Пан Урбанський повідомив, що мовлення ТВі буде відновлено максимум протягом місяця після завершення аудиту. На прохання членів Нацради уточнити конкретну дату, він назвав 1 травня.

 

Водночас пан Урбанський не захотів відповідати на запитання Ольги Герасим'юк, хто є власником каналу ТВі. З його слів випливає, що власник каналу може змінитися: «Ми питання з власником опублікуємо трохи пізніше, після аудиту. Я знаю, хто власник. Ми зараз у пошуку, ведемо переговори».

 

Зрештою, Нацрада оголосила обом компаніям по попередженню та дала їм місяць на усунення порушень. Таким чином, ТВі має час на відновлення мовлення до 9 травня. Члени Нацради нагадали, що мовник може подати заяву про скасування санкцій, коли відновить мовлення.

 

Як писала «Детектор медіа», з 23 березня телеканал ТВі припинив мовлення. Директор каналу ТВі Ольга Манько повідомила «Детектор медіа». «У зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, а також з тим, що канал є дотаційним, його діяльність призупинено до кращих часів». При цьому канал заборгував працівникам зарплату за три місяці.

 

20 березня працівники ТВі блокували канал з вимогою виплатити борги по зарплаті. Детальніше про проблеми на ТВі читайте в інтерв'ю представників колективу.

 

30 березня на зустрічі з представниками Незалежної медіа-профспілки України директор ТОВ «Інфо24», на яке оформлена ліцензія на супутникове мовлення каналу ТВі, Максим Урбанський заявив, що борги по зарплаті будуть виплачені співробітникам телеканалу «після відновлення платоспроможності підприємства», але конкретних термінів не назвав.

 

Максим Урбанський в офіційному зверненні, яке надійшло на адресу «Детектор медіа», повідомив, що канал ТВі протягом найближчих днів відновить мовлення, але без інформаційних програм. Він також підкреслив, що керівництво не відмовляється від заборгованості перед працівниками і докладає зусиль для її погашення.

 

Під час наступної зустрічі з представниками НМПУ Максим Урбанський пообіцяв підписати колективну угоду з працівниками, але не уточнив коли.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3554
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду