Канал ТВі перейшов до іншої компанії – Нацрада затвердила рокіровку логотипів

Канал ТВі перейшов до іншої компанії – Нацрада затвердила рокіровку логотипів

10 Жовтня 2014
7019
10 Жовтня 2014
14:15

Канал ТВі перейшов до іншої компанії – Нацрада затвердила рокіровку логотипів

7019
Канал ТВі перейшов до іншої компанії – Нацрада затвердила рокіровку логотипів
Канал ТВі перейшов до іншої компанії – Нацрада затвердила рокіровку логотипів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 жовтня переоформила ліцензії ТОВ «Телерадіокомпанії "Телерадіосвіт"» і ТОВ «Інфо24». Відповідно до цих змін, компанії обмінялися логотипами: ТОВ «Інфо24» отримало логотип ТВі, ТРК «Телерадіосвіт» - «TV інфо».

 

Окрім логотипу, компанія «Інфо24», яка стала власником бренду ТВі, змінила власників, керівні і наглядові органи, програмну концепцію.

 

Раніше власниками «Інфо24» були Віталій Портников, Наталія Катеринчук, Микола Княжицький та Артема Шевченко, вони ж були і членами редакційної ради. Замість них власниками стали естонська компанія Bellday Oü («Беллдей Оу» - 60%) і датська компанія Østeuropæisk Kommunikation Holding ApS («Остеуропеіск комунікаціон холдинг АпС» - 40%). Ці ж компанії є власниками ТОВ «Кейко Україна», яке володіє ТРК «Телерадіосвіт» (колишній власник бренду ТВі). Нагадаємо, що кінцевим власником ТВі є Давид Жванія.

 

Директором компанії замість Віталія Портникова став Максим Урбанський (за даними єдиного державного реєстру, він очолив компанію 22 серпня 2014 року).

 

Новими членами редакційної ради ТВі стали: Валентин Курикін, Олександр Смольник, Владислава Радченко, Ганна Баздирєва, Сергій Руденко та Андрій Годованець.

 

Програмна концепція нового ТВі розділена на будні і вихідні дні. Формат каналу визначено інформаційним.

 

По буднях в ефірі буде 23 години 15 хвилин національного продукту (у тому числі - 18 годин 35 хвилин власного виробництва) та 45 хвилин іноземного продукту. По вихідних - 22 години 42 хвилин національного продукту (у тому числі - 17 годин 59 хвилин власного виробництва) та 1 година 18 хвилин іноземного продукту.

 

По буднях передбачено 16 годин 5 хвилин інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, 45 хвилин культурно-мистецьких і півтори години розважальних і музичних. По вихідних - 16 годин 10 хвилин інформаційно-аналітичних і публіцистичних, півтори години культурно-мистецьких і 1 година 25 хвилин науково-просвітницьких.

 

Коментуючи на брифінгу переоформлення ліцензій каналу ТВі, за який у судах бореться його попередній власник Костянтин Кагаловський, заступник голови Нацради Григорій Шверк висловив думку, що йдеться про реструктуризацію активів. «Колеги реструктурують свої активи. Те, що десь хтось веде судові процеси, - це право цих людей. Якби вони через суд заборонили робити щось із торговими марками чи іншими суб'єктами інтелектуальної власності, ми б не мали права приймати таке рішення. Але в нас немає жодних застережень від судових чи інших органів. Якщо власник хоче перевести торгову марку з однієї своєї компанії на іншу, це його право».

 

У регуляторного органу не було застережень до заявок компаній. «Заявник подав заяву, яка досить формальна і не викликає в мене особисто жодних питань. Там є формальні показники, які не дуже змінюють концепцію. Тому в мене особисто нема жодних претензій до такого заявника і до того, що він робить».

 

За його словами, йдеться про супутникову ліцензію, яку Нацрада має видавати і переоформлювати, не прискіпуючись до деталей: «Це не обмежений ресурс, це може кожен - як газету заснувати. Якщо йдеться про обмежений ресурс - мультиплекси, частоти - це треба розглядати прискіпливіше».

 

Нагадаємо, права на торгову марку ТВі перейшли до компанії «Інфо24» навесні 2013 року, невдовзі після того, як відбулося, на думку сторони Костянтина Кагаловського, рейдерське захоплення каналу. Восени 2013 року колишній топ-менеджер ТВі і народний депутат Микола Княжицький вивів колишню директорку каналу ТВі Наталю Катеринчук, яка підтримувала пана Кагаловського, зі складу власників «Інфо24».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7019
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 260
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду