ТВі невдовзі відновить мовлення, але без інформаційних програм – новий директор каналу

ТВі невдовзі відновить мовлення, але без інформаційних програм – новий директор каналу

1 Квітня 2015
9456
1 Квітня 2015
20:40

ТВі невдовзі відновить мовлення, але без інформаційних програм – новий директор каналу

9456
ТВі невдовзі відновить мовлення, але без інформаційних програм – новий директор каналу
ТВі невдовзі відновить мовлення, але без інформаційних програм – новий директор каналу

Телеканал ТВі протягом найближчих днів відновить мовлення, але без інформаційних програм. Про це повідомив Максим Урбанський, директор ТОВ «Інфо24» - компанії, на яку оформлена ліцензія на супутникове мовлення каналу ТВі - в офіційному зверненні, яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

«Діяльність каналу дійсно призупинена через технічні проблеми. Заборгованість перед працівниками дійсно існує, і на відміну від раніше озвученої в ЗМІ інформації, керівництво цього не заперечує», - повідомив пан Урбанський.

 

Водночас він заявив, що нове керівництво не збирається призупиняти діяльність каналу до кращих часів (про це раніше в коментарі «Детектор медіа» говорила попередній директор каналу ТВі Ольга Манько).

 

Пан Урбанський підкреслив, що керівництво не відмовляється від заборгованості перед працівниками і докладає зусиль для її погашення.

 

«Щоб уникнути непередбачених технічних збоїв, нове керівництво планує відновлювати ефір поступово, починаючи з поновлення співпраці з працівниками ефірної та технічної служб. Відновлення співпраці з працівниками виробничої та інформаційної служби планується протягом кількох місяців, попередньо почавши розраховуватися за заборгованість, що виникла в результаті діяльності попереднього керівництва», - повідомив пан Урбанський.

 

«На сьогоднішній момент на каналі відбуваються роботи по відновленню мовлення, і на протязі кількох найближчих днів на екранах своїх телевізорів ви знов зможете побачити фірмовий логотип ТВі. Але поки що, на превеликий жаль, без інформаційних програм», - резюмував керівник ТВі.

 

 

Як писала «Детектор медіа», з 23 березня телеканал ТВі припинив мовлення. Колективу повідомили, що 20 березня в них останній робочий день, канал закривається і з 23 березня вже не буде ефірів.

 

Директор каналу ТВі Ольга Манько підтвердила «Детектор медіа» призупинення діяльності каналу ТВі. «У зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, а також з тим, що канал є дотаційним, його діяльність призупинено до кращих часів», - повідомила пані Манько.

 

При цьому канал заборгував працівникам зарплату за три місяці. Відповідаючи на запитання, чи будуть виплачені борги, керівник ТВі відповіла: «Наразі робиться все можливе аби розрахуватися з боргами, в першу чергу - з колективом».

 

20 березня працівники ТВі блокували канал з вимогою виплатити борги по зарплаті. Детальніше про проблеми на ТВі читайте в інтерв'ю представників колективу.

 

30 березня відбулася зустріч представників Незалежної медіа-профспілки України з директором підприємства «Інфо24» Максимом Урбанським, який називає себе представником інтересів власників телеканалу ТВі і який заявив, що борги по зарплаті будуть виплачені співробітникам телеканалу «після відновлення платоспроможності підприємства», але конкретних термінів не назвав.

 

Нагадаємо, ще до призупинення мовлення, 11 березня, керівництво каналу ТВі запропонувало більшості працівників написати заяви про безстрокову відпустку через технічні проблеми каналу та брак фінансування.

 

За словами журналістки, яка працювала в програмі новин каналу, на ТВі залишилося працювати близько 20 % працівників. Протягом декількох місяців журналістам не виплачували зарплату. «Начебто пересварилися двоє наших інвесторів: один з них - Давид Жванія, іншого ми не знаємо», - розповіло джерело.

 

13 березня телеканал ТВі в офіційному повідомленні заявив, що у зв'язку з економічною ситуацією в країні скорочує виробництво програм і штат, а нові проекти планується підготувати на осінь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9456
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 273
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду