Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку

Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку

12 Березня 2015
8191
12 Березня 2015
12:32

Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку

8191
Причини - вихід з ладу системи Dulеt і невиплата зарплати
Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку
Журналістів ТВі відправили в безстрокову відпустку

11 березня керівництво каналу ТВі запропонувало більшості працівників написати заяву про безстрокову відпустку - їх працю припинено через технічні проблеми та брак фінансування. Про це «Детектор медіа» повідомили джерела на телеканалі.

 

Офіційна версія призупинення праці колективу програми новин каналу «Сьогодні» і ще кількох проектів - вихід з ладу системи Dulеt, в якій працювали журналіст.

 

«Друзі! Телеканал TBi зіткнувся з технічними труднощами, які на разі незрозуміло коли будуть подоланні. В зв'язку з цим колектив розпускають в "безсрочну відпустку". Тож кланяючись місцю, де я доволі довго пропрацював, дякуючи за дружність людям, з якими йшов пліч-о-пліч цей благодатний час, відкриваю своє життя до нових горизонтів. Приймаю пропозиції, що до роботи оператором, режисером, режисером монтажу», - написав у Facebook режисер Стас Прудкий.

 

Підтвердив розпуск працівників і журналіст програми «Сьогодні. Підсумки» Олексій Савіцький.  «На жаль, три мої сюжети, котрі готував минулого тижня, так і не вийдуть в ефір. Прошу вибачення в наших глядачів і спікерів. Прикро, що все закінчується саме так. Але цей рік, три місяці й один тиждень на ТВі згадуватиму з приємною ностальгією», - написав він.

 

10 березня на сторінці ранкового шоу каналу «Ранкові курасани» з'явилося повідомлення «Курасанів не буде щонайменше до понеділка».

 

Одна з журналісток новин каналу ТВі розповіла «Детектор медіа», що система Dulet згоріла вночі в п'ятницю чи вранці в суботу, 7 березня, через вимкнення світла, і у каналу немає грошей на її відновлення.  «З суботи журналісти уже не працювали і щодня отримували смс, що на роботу приходити не треба. Вчора (11 березня. - ТК) ми пішли дізнатися, що відбувається у генерального директора Ольги Манько та шеф-редактора Ірини Король. Вони і запропонували нам піти в безстрокову відпустку і сказали, що шукають гроші на відновлення програми і виплату нам зарплат, які довгий час затримуються», - зазначило джерело «Детектор медіа».

 

За словами журналістки, на каналі залишається працювати частина людей - близько 20 %. Залишилися програми «Студія ТВі» та «Актуально ТВі». «Це свого роду видимість, що канал працює. Також буде запускатися телемагазин», - зазначила вона.

 

Журналістка ТВі розповіла, що у каналу уже декілька місяців фінансові проблеми: востаннє журналістам заплатили зарплату за першу половину грудня. «Затримку зарплат вони теж мутно пояснюють. Начебто пересварилися двоє наших інвесторів: один з них - Давид Жванія, іншого ми не знаємо. Найгірше те, що люди не знають, чи канал врешті з нами розрахується, чи ні. Поки обіцяють розрахуватися, але кажуть, що грошей у них немає»,  - додала журналістка.

 

В прес-службі ТВі «Детектор медіа» пообіцяли надати офіційний коментар з цього приводу.

 

Нагадаємо, у березні минулого року стало відомо, що кінцевим власником ТВі є Давид Жванія. У січні цього року канал запустив нову програму «Монологи війни» та збільшив кількість розважальних програм у вихідні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8191
Читайте також
10.09.2018 13:17
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
9 273
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду