Кінотеатр «Ліра» встановив перший рекод у прокаті українських фільмів

Кінотеатр «Ліра» встановив перший рекод у прокаті українських фільмів

29 Березня 2015
4297
29 Березня 2015
15:53

Кінотеатр «Ліра» встановив перший рекод у прокаті українських фільмів

4297
Кінотеатр «Ліра» встановив перший рекод у прокаті українських фільмів
Кінотеатр «Ліра» встановив перший рекод у прокаті українських фільмів

За березень 2015 року покази та події кінотеатру українського фільму відвідали близько 2000 осіб, повідомляє сайт Національної спілки кінематографістів України.

 

Касові збори лише за перші десять днів прокату склали близько 15 тисяч гривень. Це перший подібний приклад показів вітчизняних фільмів у кінозалі на 100 місць.

 

Протягом березня у кінотеатрі, що працює п'ять днів на тиждень, відбулося 78 сеансів, на яких було продемонстровано 49 ігрових, документальних й анімаційних вітчизняних стрічок, відзнятих переважно в останні роки. Крім того, було організовано 14 творчих зустрічей із українськими кіномитцями.

 

Кінотеатр впровадив продаж електронних квитків.

 

 

 

 

Починаючи з квітня «Ліра» розширить свою репертуарну програму. Зокрема, спільно із товариством «Сучасне українське кіно» тут буде представлено альманахи молодого короткометражного українського кіно.

 

4 квітня о 17.00 у кінотеатрі «Ліра» відбудеться показ альманаху «Роздоріжжя» (режисер Максим Мадонов), «Віддалік» (Катерина Горностай), «Qara» (Новруз Хікмет), «Знеболювальне» (Валерія Сочивець) та «Seni Sevem» (Наріман Алієв). Заплановані також зустрічі з авторами стрічок.

 

Як писала «Детектор медіа», проект «Ліра» було  започатковано 26 лютого на базі кінотеатру імені Чапаєва (Київ, вул. Велика Житомирська, 40). Ініціаторами виступили кінематографісти за підтримки Національної Спілки кінематографістів України (НСКУ), разом з комунальним підприємством «Київкінофільм». При цьому НСКУ та «Київкінофільм» просять столичну мерію повернути кінотеатру його історичну назву «Ліра».

 

Ідея творців кінотеатру вже спонукала кінематографістів створити україномовні кінотеатри у Рівному та Умані.

 

11 березня 2015 року VI Пленум правління НСКУ, розглянувши питання «Українське кіно 2010-2015 рр. Ідейно-творча складова: підсумки та оцінка ризиків на майбутнє», постановив: «Схвалити заснування кінотеатру українського кіно «Ліра» у місті Києві та звернутися до регіональної влади в областях України із закликом щодо заснування мережі подібних кінотеатральних закладів. Зобов'язати регіональні осередки НСКУ опікуватися цим питанням на місцях».

 

20 березня при кінотеатрі було створено об'єднання ХУК - «Хвиля українського кіно».

 

Детальніше про діяльність кінотеатру й особливості аудиторії українських фільмів читайте на «Детектор медіа» незабаром.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду