При кінотеатрі «Ліра» розпочало роботу об’єднання ХУК

При кінотеатрі «Ліра» розпочало роботу об’єднання ХУК

20 Березня 2015
3599
20 Березня 2015
17:26

При кінотеатрі «Ліра» розпочало роботу об’єднання ХУК

3599
При кінотеатрі «Ліра» розпочало роботу об’єднання ХУК
При кінотеатрі «Ліра» розпочало роботу об’єднання ХУК

Журналісти, кінодіячі й молоді активісти об'єдналися у русі на підтримку кінотеатрів українського фільму.

 

Перше засідання відбулося 20 березня у київському кінотеатрі «Ліра». За ініціативою кінорежисера, куратора «Лабораторії проектів» НСКУ Дмитра Томашпольского, до нього долучилися волонтери. Серед них - секретар правління НСКУ, кінокритик Олександр Шпилюк, кінорежисер Валентин Васянович, продюсер, засновниця клубу документального кіно Close Up Світлана Зінов'єва, кінорежисер і продюсер Віктор Андрієнко, представники заснованої на «Гогольфесті» програми «Сучасне українське кіно», головний редактор сайту НСКУ Сергій Васильєв, ведуча програми «Кіно» на 5-му каналі Яніна Соколова та інші діячі й журналісти, студенти кінематографічних вишів.

 

Нагадаємо, Дмитро Томашпольський, Олександр Шпилюк та Валентин Васянович - у числі ініціаторів створення кінотеатру українського фільму «Ліра» на базі кінотеатру «ім.Чапаєва».

 

Учасники зборів визначилися, що створюють нове об'єднання, яке відступить від практики традиційних громадських, наглядових чи опікунських рад. «Замість довгих засідань діятимемо організовано і конструктивно», - запропонував Дмитро Томашпольський.

 

Учасники зібрання постановили, що новостворений рух підтримуватиме кінотеатр «Ліра», сприятиме його просуванню та допомагатиме вирішувати технічні й інші питання.

 

З назвою об'єднання визначилися під час мозкового штурму. Учасники руху схвалили ідеї Олександра Шпилюка та Яніни Соколової та зупинилися на попередньому варіанті «Хвиля українського кіно» - ХУК.

 

Також під час зібрання кожний із пристуніх розповів, як може бути корисним у відродженні кінопрокату українських фільмів. У найближчих планах - видання газети «Ліра», проведення конкурсу рецензій за головування в журі кінокритика, ведучого телепрограми «Аргумент-кіно» Володимира Войтенка, а також проведення спеціальних показів українського документального кіно й збірок мультиплікаційних фільмів.

 

Перелік учасників ХУКа  наразі формується. На наступних зборах учасники об'єднання домовилися обмінятися ідеями щодо просування «Ліри». Розглядатиметься також можливість зміни вивіски і дизайну фасаду кінотеатру.

 

Нагадаємо, проект «Ліра» започатковано 26 лютого на базі кінотеатру імені Чапаєва (Київ, вул. Велика Житомирська, 40). Ініціаторами виступили кінематографісти за підтримки Національної Спілки кінематографістів України (НСКУ), разом з комунальним підприємством «Київкінофільм». При цьому НСКУ та «Київкінофільм» просять столичну мерію повернути кінотеатру його історичну назву «Ліра».

 

Як повідомляється на сторінці «Ліра» у Facebook, ідея творців кінотеатру вже спонукала кінематографістів створити україномовні кінотеатри у Рівному та Умані.

 

За перші 10 днів роботи касові збори кінотеатру склали близько 15 тис. грн., незабаром стартують нові покази.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду