Перший національний покаже документальний фільм про Гната Юру

Перший національний покаже документальний фільм про Гната Юру

26 Березня 2015
6547
26 Березня 2015
19:31

Перший національний покаже документальний фільм про Гната Юру

6547
Перший національний покаже документальний фільм про Гната Юру
Перший національний покаже документальний фільм про Гната Юру

27 березня Перший національний покаже документальний фільм власного виробництва «Гнат Юра. На перехресті часу» до Міжнародного дня театру. Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України (НТКУ).

 

Стрічка вийде в ефірі о 17.25.

 

«Він грав не для глядача, а зі своїм глядачем. "Семижильний мужик українського театру" і водночас найделікатніший серед геніїв режисури, Гнат Юра вивів Театр імені Івана Франка з коліс на постійну сцену. Він створив колектив, який протягом 95 років утримує позицію флагмана українського театру. Про нього говорили, що "він грав основного героя, головну падлюку і першого володаря своєї епохи"», - анонсує стрічку телеканал.

 

До фільму увійшли унікальні документальні кадри репетицій театральної трупи, гримувань Гната Юри перед спектаклем, засідань художньої ради й московських гастролей театру, розповіді театралів і мистецтвознавців про особливу роль актора, режисера, керівника театру імені Івана Франка.

 

Про формування репертуару театру Гната Юри, «ляпаси» керівництва Радянського Союзу та власні міфи творця українського професійного театру розповідають нинішній генеральний директор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Михайло Захаревич, народна артистка України Галина Яблонська, мистецтвознавці Ростислав Коломієць, Ганна Веселовська, театрознавець Віталій Жежера.

 

 До стрічки увійшли унікальні кадри творчого шляху Гната Юри

 

Автор стрічки «Гнат Юра. На перехресті часу» - Тетяна Жицька.

 

Нагадаємо, на Першому національному 1 квітня о 19.30 стартує нове прямоефірне ток-шоу «Дебати. PRO». Телеканал повідомляє, що ток-шоу стане першим в Україні публічним дискусійним майданчиком телевізійного формату, де головна роль належатиме аудиторії, а не ведучим чи експертам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду