До річниці загибелі Небесної сотні «FM Галичина» підготувала низку спецефірів

До річниці загибелі Небесної сотні «FM Галичина» підготувала низку спецефірів

19 Лютого 2015
3481
19 Лютого 2015
17:24

До річниці загибелі Небесної сотні «FM Галичина» підготувала низку спецефірів

3481
До річниці загибелі Небесної сотні «FM Галичина» підготувала низку спецефірів
До річниці загибелі Небесної сотні «FM Галичина» підготувала низку спецефірів

18 - 20 лютого радіо «FM Галичина» змінює ефір, у якому буде звучати революційна музика, виходитимуть спеціальні випуски новин, спогади очевидців. Про це повідомляє прес-служба радіостанції.

 

19 і 20 лютого впродовж ефіру ведучі згадують хронологію подій минулого року на Майдані. 19 лютого в ефірі програми «Ранок без рамок» о 10.00  були  «янголи з Інститутської»  ̶  п'ятеро мужніх хлопців, які під кулями снайперів рятували людей на Інститутській. У «Привітанці від Діанки» говорили із відомим українським співаком, карикатуристом Юрієм Журавлем. О 17.00 у програмі «Дефіляда з Лілею Ваврін» запросили до розмови виконавців пісні «Плине кача», вокальну формацію «Піккардійська терція».

 

Завершує вечірній ефір програма «Друзі онлайн». Ведучі спілкуватимуться із журналісткою «Львівської газети» Мирославою Іваник, яка «прожила весь Майдан» і на власні очі бачила, як снайперські кулі влучали в людей. Напередодні ведучі поспілкувались із громадським діячем, активісткою, голосом львівського Євромайдану Софією Фединою.

 

20 лютого на радіо «FM Галичина» - День Пам'яті Небесної Сотні. В ефірі - хронологія подій Революції Гідності, вірші пам'яті, спогади учасників та очевидців.

 

В ефірі програми «Привіт на Схід» о 13.30 - розмова з поетесою Анастасією Дмитрук, автором знаменитого твору «Ми ніколи не будемо браттями». Рік тому вона була на Майдані, а сьогодні активно допомагає українським військовим. В ефірі «FM Галичина» вона поділиться своїми спогадами про події рік тому, і прочитає вірші пам'яті Небесної сотні.

 

З 18-ої вечора розпочнеться спецпроект, у якому передбачене  спілкування з безпосередніми учасниками та очевидцями революційних подій 2014-го: екс-віце-спікером Верховної Ради України Русланом Кошулинським, керівником Народної самооборони Львівщини Валерієм Веремчуком, «голосом Майдану» Євгеном Нищуком, медсестрою Марією Матвіїв, яка рятувала поранених, активістом Андрієм Ткачуком, представниками  церкви та митцями.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернула увагу телеканалів, що 18-20 лютого відзначатиметься річниця трагічних подій, що відбулися на Майдані Незалежності у 2014 році. Нацрада просить керівників телевізійних каналів внести відповідні зміни до сітки мовлення телеканалів. При плануванні програм на ці дні регулятор рекомендує утриматись від програм розважального характеру з метою вшанування пам'яті постраждалих.

 

Державний комітет телебачення і радіомовлення України також закликав керівників ЗМІ висвітлити 20-го лютого, у День Героїв Небесної Сотні, заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції Гідності.

 

Програмну сітку змінили, відмовившись від розважальних програм телеканали СТБICTV«Інтер»,«24»«Радіо Ера ФМ» та телекомпанія «Ера». «1+1»  20 лютого підготує спеціальний марафон ТСН, у якому буде відтворено картину днів найбільших протистоянь у Києві у лютому 2014 року та розказано про зміни у країні за рік. Канал «Еспресо TV» підготував до річниці трагічних подій на Майдані низку програм та спецпроектів. 20 лютого, в день річниці трагічних подій на Майдані, телеканал НТН покаже спеціальний випуск програми новин «Свідок» з прямим включенням з центу Києва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3481
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду