Divan.TV програв апеляційний суд щодо ретрансляції контенту телеканалів «Медіа Групи Україна»

Divan.TV програв апеляційний суд щодо ретрансляції контенту телеканалів «Медіа Групи Україна»

5 Лютого 2015
3069
5 Лютого 2015
16:10

Divan.TV програв апеляційний суд щодо ретрансляції контенту телеканалів «Медіа Групи Україна»

3069
Divan.TV програв апеляційний суд щодо ретрансляції контенту телеканалів «Медіа Групи Україна»
Divan.TV програв апеляційний суд щодо ретрансляції контенту телеканалів «Медіа Групи Україна»

ТОВ «Диван.ТВ» (ОТТ-сервіс Divan.TV)  програло апеляційний суд щодо трансляції контенту ефірних телеканалів ТОВ «Медіа Група Україна». Про це повідомляє прес-служба телеканалу «Україна».

 

«4 лютого 2015 року Київський апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу ТОВ "Діван.ТВ" на рішення Господарського суду м. Києва від 01.12.2014 року по справі № 910/8625/14, залишивши вказане рішення Господарського суду м. Києва без змін. Постанова апеляційної інстанції набула законної сили з дня її прийняття (ст. 105 Господарського процесуального кодексу України)», - йдеться у повідомленні телеканалу.

 

Як писала «Детектор медіа», до апеляційного суду Divan.TV звернувся на початку грудня 2014 року, коли стало відомо, що ТОВ «Медіа Група Україна» («МГУ») виграло судовий процес за позовом ТОВ «Диван.ТВ» (ОТТ-сервісу Divan.TV).

 

ТОВ «Диван.ТВ» звернулося з позовною заявою  до суду  у травні 2014 року. У ній вимагалося  зобов'язати «МГУ» «припинити дії, що порушують права» «Диван.ТВ». Підставою до позову стала відмова з боку ТРК «Україна» (входить до складу «МГУ») укласти ліцензійні договори з «Диван.ТВ» на право ретрансляції телеканалів «Україна», «Футбол 1», «Футбол 2» і  «Перший автомобільний».

 

В «МГУ» звернули увагу суду, що відповідно до закону «Про телебачення і радіомовлення» надання програмної послуги є ліцензованим видом діяльності. ТОВ «Диван.ТВ» не має відповідної ліцензії провайдера, а отже, не може посилатися на поширення на нього положень про універсальну програмну послугу (УПП).

 

Як повідомили в «МГУ», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підтвердила, що «Диван.ТВ» не є провайдером і не може ретранслювати канали в порядку, встановленому для УПП.

 

Як нагадує телеканал «Україна», раніше «Диван.ТВ» програв кілька судових справ, ініційованих з аналогічних підстав, проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Антимонопольного комітету України, а також низки загальнонаціональних українських телеканалів, що входять до різних медіагруп.

 

В «МГУ» вважають, що «Диван.ТВ» використовувало судовий розгляд «швидше у своїх PR-цілях, ніж для досягнення певного корисного результату».

 

У свою чергу, представники «Диван.ТВ» звинувачували «МГУ» в ініціюванні «чорної» PR-кампанії проти «Диван.ТВ» із закидами щодо піратства і використання подвійних стандартів. За даними керівництва ОТТ-сервісу, відмовляючи «Диван.ТВ»,  «МГУ» уклала договір із супутниковим оператором Xtra TV, у якого теж немає ліцензії провайдера програмної послуги, а також запускає власний конкурентний проект Oll.tv.

 

У листопаді минулого року Divan.TV домовився про співпрацю з телегрупою StarLightMedia (СТБ, Новий канал, ICTV, M1, M2, QTV). Сторони підписали угоду, за якою StarLightMedia надає оператору неексклюзивні права на трансляцію своїх каналів за допомогою IP-протоколу, а Divan.TV сплачує винагороду мовникам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду