Бенефіціаром цифрового каналу Business є громадянка Чехії – представник каналу

Бенефіціаром цифрового каналу Business є громадянка Чехії – представник каналу

29 Січня 2015
4433
29 Січня 2015
18:59

Бенефіціаром цифрового каналу Business є громадянка Чехії – представник каналу

4433
Бенефіціаром цифрового каналу Business є громадянка Чехії – представник каналу
Бенефіціаром цифрового каналу Business є громадянка Чехії – представник каналу

Кінцевим бенефіціаром ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» (цифровий ефірний телеканал Business із мультиплексу МХ-3) є громадянка Чехії Катаржина Шимкова. Про це на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 29 січня повідомила юрист компанії.

 

Нагадаємо, що цифрові ефірні телеканали Dobro і Business, що мовлять у мультиплексі МХ-3, змінили власників. Так, власником другого рівня телеканалу Dobro стала кіпрська компанія «Сеймтон холдінгс лтд» замість чеської компанії «Медіа Європа А.С.». Натомість ця чеська компанія стала власником другого рівня телеканалу Business.

 

Раніше канали Dobro і Business були пов'язані своєю структурою власності. Фактично канал Business належав каналу Dobro, власником якого була чеська компанія «Медіа Європа А.С.». Тепер же канал Business належить чеській компанії, Dobro - кіпрській.

 

«На даному етапі зв'язок повністю переоформлено», - повідомила юрист компанії. На запитання, чи пов'язано це з майбутнім продажем компаній і чи не відбувся вже продаж, вона сказала, що не має такої інформації.

 

22 січня Нацрада внесла зміни до ліцензії ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (телеканал Dobro) у зв'язку зі зміною складу пов'язаних осіб. Замість компанії чеської компанії «Медіа Європа А.С.» і ТОВ «Простір ТБ» з ліцензіатом тепер пов'язана компанія «Сеймтон холдінгс лтд».

 

29 січня Нацрада розглянула питання про зміну складу пов'язаних осіб ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» (телеканал Business). Замість ТОВ «Про радіо» і ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» з ліцензіатом тепер пов'язана чеська компанія «Медіа Європа А.С.».

 

Але за пропозицією відповідального секретаря Нацради Катерини Котенко Нацрада перенесла переоформлення ліцензії каналу Business для з'ясування обставин справи на 12 лютого.

 

Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» завжди була спорідненою компанією з ТОВ «ТРК "Погода ТБ"». До 2010 року власниками цих компаній, які володіли ліцензіями на супутникове мовлення під логотипами Star TV і «Погода ТБ», були Юрій та Наталія Лященки. За даними джерел «Детектор медіа», восени 2010 року вони продали свої канали «групі юристів Андрія Портнова», а неофіційним куратором медіаактивів вважався народний депутат Валерій Писаренко. При цьому офіційно, за даними держреєстру, власником ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» залишалося ТОВ «Простір ТБ», а власником ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» - ТОВ «Про радіо» (вони залишаються ними й досі).

 

Влітку 2011 року обидва супутникові канали перемогли в цифровому конкурсі Нацради, отримавши ліцензії на місця в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Обидва канали поступово розвивалися, аж поки восени 2013 року не відбулася кардинальна зміна: компанії було продано іншим власникам, і на їхніх місцях в МХ-3 були запущені канали Business (замість «Погоди ТБ») і Dobro (на місці Star TV). Канал Business пов'язували з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4433
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду